Tanesi 15 liradan satılıyor: Bu havada bunu yemezsek Adana bizi öldürecek

Adana'da sıcaklardan bunalan vatandaşlar, tanesi 15 liradan satılan dikenli incir yiyerek serinliyor.

İH

Adana'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak tanesi 15 liradan satılan dikenli incirle serinliyor.

ADANA'DA 15 TL'DEN SATILIYOR

Ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgelerinin özellikle kıyı şeridinde doğal olarak yetişen dikenli incir, yaz aylarında Adana'da büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırarak sindirim sistemini çalıştırdığına inanılan ve yetiştiği bölgeye göre hint inciri, frenk inciri ve babutsa gibi farklı yerel isimlerle anılan dikenli incirin tanesi Adana'da 15 TL'den satılıyor.

BÜYÜK BİR KEYİFLE TÜKETİLİYOR

Üzerindeki dikenli kabuk tabakası temizlenerek seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak satılan organik dikenli incir, sıcak havanın hakim olduğu kentte serinlemeye çalışan kişilerce büyük bir keyifle tüketiliyor.

"BU HAVADA BUNU YEMEZSEK ADANA BİZİ ÖLDÜRECEK"

Sıcakta serinlemek için dikenli incirin çok önemli olduğunu söyleyen Ömer Yeniay da, "Az önce yedim. Çok güzeldi. Adana sıcağında insana en iyi gelen şey budur. İnsanın içini soğutuyor. İyi geliyor. Bu havada bunu yemek lazım. Bu havada bunu yemezsek Adana bizi öldürecek" şeklinde konuştu.

"KOLON KANSERİYİM, BUNUNLA TEDAVİ OLDUM DİYEBİLİRİM"

Kolon kanseri olduğunu ve tedavi süreci boyunca dikenli incir tüketerek çok fazla faydasını gördüğünü belirten Hakan Şenol ise, "Dünyanın hormonsuz doğal ve kendi başına yetişen nadir meyvelerinden biridir. Birçok şeye faydası olduğu gibi en büyük faydası bağırsaklaradır. Bunu al burada, soydur, eve götür, buzluğa koy. Akşam yemekten önce, yemekten sonra güzel. Ben bir kez yemeye başladığımda 10-12 tane yiyorum. Çok da faydasını gördüm. Ben kendim kolon kanseriyim. Tedavi bile oldum bununla diyebilirim abartısız bir şekilde" dedi.