PTT çalışma saatleri, pandemi sürecinde kaçta açılıp kaçta kapanacak? PTT hafta sonuları açık mı kapalı mı?

Tam kapanma genelgesinde muaf listesinde PTT kurumu ve çalışanları da yer alıyor. Sokağa çıkma yasağında PTT'ler işlem yapmaya devam ediyor. Kabine toplantısından sonra duyurulan tam kapanma süreci 29 Nisan 2021 saat 19.00'da başladı. Tam kapanma sürecinin başlamasıyla bazı işletmeler faaliyetlerine ara verirken, bankalar, PTT gibi kurumlar ise düzenlenen çalışma saatleri ile bu süreçte çalışmaya devam edecek.

Tam kapanma sürecinde pandemi başvurusu yapan vatandaşlar PTT çalışma saatlerini merak ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma süreci ile birlikte evrak, para çekimi, para gönderimi, e devlet şifresi alma ve kargo gönderme gibi işlemleri yapacaklar için PTT hizmet vermeye devam edecek. Peki Tam kapanmada PTT çalışma saatleri nedir? PTT hafta sonu hangi saatlerde açık olacak?

Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır

TAM KAPANMADA PTT ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Tam kapanma sürecine göre yapılan düzenlemeler ile PTT şubeleri bu süreçte 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyetlerine devam edecekler. 29 Nisan -17 Mayıs tarihleri arasında devam edecek bu uygulama ile zorunlu hizmetler sürdürülmeye devam edecek.

PTT HAFTA SONU CUMARTESİ/PAZAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir.

Aynı zamanda PTT çalışanları ve görevlileri de sokak kısıtlamasından muaf tutulacak.

İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yayınladığı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler arasında bulunuyor"