Takdirlik memura FETÖ'den CD'li tuzak

Darbe toplantılarının yapıldığı İstanbul Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın matbaasında mücellit olarak çalışan ve 25 taktirle ödüllendirilen Mehmet Noyan, FETÖ/PDY örgütü tarafından nasıl kovulduğunu anlattı.

İstanbul Harp Okulu Komutanlığı'nın matbaasında mücellit olarak görev yapan Mehmet Noyan ben kurumumda 15 yıldır çalışıyordum. Birim amirlerim benim başarılı çalışmalarım nedeniyle 25 defa taktir belgesiyle ödüllendirdi.

Noyan, "2011 yılında yıllık izin yaptığım bir sırada, Hava Harp Okulu istihbarat biriminden birileri bizim bölümün arşivine "bilgi belge güvenliği" adı altında bizim birime baskın yapmış. Yapılan işlerin tutulduğu kasa açılmış, yüzlerce CD içerisinden üzerinde benim ismimin yazıldığı bir CD bulunmuş. CD içerisinde iki uzman çavuş için hazırlanmış sahte polis kimliği taslağı bulunmuş"

CD KRİMANAL İNCELEME YAPILSIN DEDİM

Mehmet Noyan, "Böyle bir CD nereden gelmiş nasıl gelmiş bilmiyorum. Benim bilgisayarımda hazırlanmadığı kesin olduğu halde, beni zanlı ilan ettiler. Ben CD zarfının üzerindeki benim ismimin yer aldığı yazının da incelenmesini istedim.

SEN KÜRTSÜN, NAMAZ KILMIYORSUN DİYE BASKI KURDULAR

 Hava Harp Okulu İstihbarat birimi beni 2 hafta boyunca sorguladı. Ben ısrarla, benim CD ile hiçbir ilgim yok, dediğim halde onlar bu sefer CD'yi bırakıp sen Hakkarilisin, Kürtsün, namaz kılıyor musun, hangi partiyi tutuyorsun gibi konuyla alakalı olmayan konuları sormaya başladı.

BENİ GÖREVİMDEN ATTIRDILAR

Noyan, "15 yıllık meslek yaşamımda 25 defa birim amirlerimden taktir belgesi aldım. Arşiv kasasında kimin ne için koyduğu belli olmayan saçma sapan bir CD yüzünden hayatımı mahvettiler. Beni memuriyet mesleğimden 2013 yılında attılar. " diye konuştu.

Mehmet Noyan, bana büyük haksızlık yaparak işimden eden o askerlerden çoğu darbe teşebbüsünden şimdi gözaltındalar ve yargılanıyorlar dedi.