Taksiciler İBB'nin kararını yargıya taşıdı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşa taksi plakası verme kararını yargıya taşıdı.

TRT Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşa taksi plakası verme kararı aldı. Bu adım mahkemeye taşındı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nca kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldı.

29 Temmuz'da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), oy çokluğuyla karar aldı.

İstanbul'da 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşun plakasının taksiye dönüştürülmesi için adım atıldı.

27 Eylül itibarıyla başvurular başladı.

TAKSİCİLER KARARA KARŞI ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu kararın gerekçesini "raylı sistemlerin devreye girmesiyle işleri azalan esnafa yeni bir alan açmak" olarak açıkladı. Kararı yanlış bulan taksiciler, yargıya başvurdu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Türkiye'de 81 ilde toplu taşımanın kesinlikle taksiye dönüşümüyle alakalı hiçbir kanun yoktur. UKOME'nin aldığı minibüsün taksiye dönüşümüne ilişkin kararı kanunlara, hukuka, yönetmeliğe kesinlikle aykırıdır" dedi.

Yeni Nesil Taksiciler Kooperatif Başkanı Kıyasettin Terli ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Burada hem minibüsçü esnafının mağdur olmaması hem de taksici esnafımızın mağdur olmaması açısından yargımızın bu konuda adalete uygun ve hızlı bir süreçte karar vermesini umuyoruz."