Taksi parası lokantadan

Katliamın ardından Zeytinburnu’na geri dönen saldırgan taksi parasını bir Uygur restoranının çalışanlarından aldı. Soruşturmada 7 Uygur gözaltına alındı.

Devrim TOSUNOĞLU / HABER MERKEZİ 

DEAŞ militanı saldırganın olay sonrası üzerindeki kıyafetleri ve montunu çıkararak Reina'dan tahliye olan ilk grup arasında dışarıya çıktığı ve bir taksiye binerek uzaklaştığı belirlendi. Son derece serinkanlı ve profesyonelce hareket eden saldırganın, bindiği ilk taksi şoförü tarafından parasının olmadığı gerekçesiyle indirilmesinin ardından başka bir taksiye binerek yeniden Zeytinburnu'na geldiği belirlendi.


Taksi parası lokantadan  - TIKLAYIN


 

UYGURLARDAN YARDIM İSTEDİ

Taksi parasını saldırı sonrasında Reina'da bıraktığı montunun cebinde unutan saldırganın, Zeytinburnu 63/5 sokakta kaldığı evin bir arka sokağı olan Şuayip Seferoğlu Sokak üzerinde bulunan bir Uygur lokantasının kapısını çaldığı, lokanta içerisinde uyuyan bazı çalışanları uyandırarak onlardan aldığı para ile taksi şoförünün ücretini ödediği belirlendi. Bu gelişmenin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Uygur restoranında çalışarak aynı yerde barınan Doğu Türkistan uyruklu 7 Uygur'u gözaltına aldı. 

Reina saldırganının ‘Hoca’sı da aranıyor  - TIKLAYIN

Katliamın ardından gece kulübü Reina'nın havadan çekilen fotoğrafı. Saldırgan, kıyafetlerini çıkarıp kaçarken parasını da olay yerinde unuttu.

DEAŞ üyesi olduğunu bilmiyordum  - TIKLAYIN

Havalimanında 2 şüpheli gözaltına alındı  - TIKLAYIN