'Tacizci' İnce'yi FETÖ kurtarmış

Hakkında cinsel tacizden fezleke düzenlenen ilk ve tek milletvekili olan Muharrem İnce’yi, FETÖ’nün yargı eliyle kurtardığı ortaya çıktı. İnce, dosyayı apar topar kapatan FETÖ’cü savcı Ferhat Sarıkaya sayesinde kurtulmuş!

1

CHP Kadın Kolları üyesi Fatma Büyükkömürcü, Muharrem İnce’nin kendisini taciz ettiğini ileri sürerek 2012 yılında savcılığa suç duyurusunda bulundu.  Ancak Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen davanın üstü bir anda kapatıldı. Bugün o skandal davayla ilgili ilginç bir ayrıntı daha gündeme geldi. İnce’nin taciz dosyası,  şaşırtıcı şekilde meslekten ihraç edilen FETÖ’cü savcı  Ferhat Sarıkaya’ya düşmüştü. Kamuoyu, tacizle ilgili delillerin ortaya çıkmasını beklerken, Sarıkaya tuhaf bir şekilde takipsizlik kararı vererek dosyayı apar topar kapattı. İnce de hakkındaki vahim iddialardan paçayı kurtardı. Muharrem İnce’nin avukatı Haluk Pekşen, İnce’ye FETÖ eliyle sağlanan korumayı o günlerde itiraf etmişti. Dosyanın kapatıldığını söyleyen Pekşen, “Dosya Sarıkaya’ya düştü ve hemen takipsizlik verildi. Eğer Sarıkaya üzerine gitseydi, İnce’nin attığı iddia edilen mesajların içeriğine ulaşılabilecekti” ifadelerini kullanmıştı.   

KILIÇDAROĞLU DA KURTULDU

FETÖ döneminde CHP’liler hakkında yargının verdiği ‘şaşırtıcı’ kararlar Muharrem İnce’nin taciz dosyasının kapatılmasıyla sınırlı değil. Genel Başkan Kılıçdaroğlu dahil birçok isim, şaibeli bir şekilde haklarında açılan davalardan yırtmayı başardı. Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın genel müdürü olduğu dönemde kurumda 5 milyar dolarlık usulsüzlük tespit edildi. Ancak Kılıçdaroğlu ‘sanık’ yerine ‘tanık’ olarak dinlenince yargılanmaktan kurtuldu. Savcı Ömer Süha Aldan, bu davadan sonra milletvekili oldu. FETÖ eyleminde en ön sırada yer alan CHP’li Mahmut Tanal ise Gürsel Tekin’in Yargıtay'daki yolsuzluk dosyasını yok etti. Karşılığında da vekilliği kaptı. 

DİYETİNİ ÖDÜYORLAR

FETÖ eyleminde en ön sırada yer alan CHP’li Mahmut Tanal ise Gürsel Tekin’in Yargıtay'daki yolsuzluk dosyasını yok etti. Resmi evrakta sahtecilikten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gürsel Tekin’in Yargıtay’daki davasını Mahmut Tanal’ın hukuk bürosu takip ediyordu. Dava görülürken Yargıtay tarihinde bir ilk yaşandı,  Gürsel Tekin’in dosyasındaki çok önemli 5 belge tuhaf bir şekilde kayboldu. Belgeler kaybolduktan bir ay sonra da Mahmut Tanal, Gürsel Tekin’in kontenjanından milletvekili seçildi. Dosyaların kaybolması Türkiye gündeminde uzun süre yer aldı, ancak ne kayıp dosyalar ne de dosyaların nasıl kaybolduğu bir türlü aydınlatılamadı. Gürsel Tekin ise 'resmi evrakta sahtecilik'ten aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasından Yargıtay kararıyla kurtuldu.  Hem Tanal'ın hem de Tekin'in FETÖ destekçiliğine devam etmesi, FETÖ ile girdikleri kirli ilişkilerin diyeti olarak yorumlandı. 

(Güneş)