Tabiat parkları bayrama hazır

DKMP Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatilinde şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için milli parklar ve tabiat parklarında gerekli hazırlıkları yaptı.

Akşam

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatilinde huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve piknik yapmak isteyen vatandaşlar için milli parklar ve tabiat parklarında gerekli hazırlıkları yaptı. DKMP Genel Müdürlüğü yönetiminde 48 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 Ramsar alanı, 91 sulak alan olmak üzere toplam 644 korunan alan bulunuyor.

YANGINLARA KARŞI DİKKAT

Vatandaşların Kurban Bayramı'nda da herhangi bir aksilik yaşamadan huzur içinde milli parkları ve tabiat parklarını kullanmaları için gerekli tedbirler alındı. Bu kapsamda sahada bulunan bütün tesislerin bakım ve tadilatları yapılarak kullanılabilir hale getirildi. Sahaların temizliği hususunda önlemler belirlendi. Alanlarda yeteri kadar görevlinin hazır bulundurulması için planlama yapıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı güvenlik tedbirleri de hayata geçirildi. Vatandaşlardan yangınlara yol açacak davranışlardan uzak durmaları istendi.

Ramazan Bayramı'nda 3 günlük tatilde 1 milyon 333 bin 718 kişi korunan alanları ziyaret etti. En çok ziyaretçiyi 322 bin 320 kişiyle Muğla'daki Marmaris Milli Parkı ağırladı. Burayı 248 bin 127 kişiyle Kocaeli'deki Ormanya Tabiat Parkı ve 123 bin 500 kişiyle Gaziantep'teki Burç Tabiat Parkı izledi.

İSTANBUL'DA 15 EKİM'E KADAR ORMAN YASAĞI

İstanbul Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 24 Haziran-15 Ekim arasında ormanlara girişlerin yasaklandığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, yaz mevsimiyle birlikte bölgede hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği belirtilerek şöyle denildi: "Piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır. Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla yasaklı alanlara girmek isteyen vatandaşlar ise kimlik ibrazıyla mama bırakabilirler."