Süt hesabı yine şaştı!

AKŞAM, süt hesabını 4 Ekim'de yazmıştı. İhtiyaç sahibi çocuklara aylık 8 litre süt vaat eden CHP'li İBB yönetiminin çocuklar için aylık sadece 2,8 litre süt dağıttığı ortaya çıkmıştı.

HABER MERKEZİ

İhtiyaç sahibi çocuklara aylık 8 litre süt vaat eden CHP'li İBB yönetiminin çocuklar için aylık sadece 2,8 litre süt dağıttığı ortaya çıkmıştı. Silivri Belediye Başkanı ve İBB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, "İBB çocuklara sütü çay kaşığı ile dağıtıyor" demiş ve AKŞAM'a şu açıklamayı yapmıştı: "Sütü İstanbul'daki üreticiler yerine İzmir Tire'den satın almayı tercih ettiler. Sütün litre fiyatının 4 TL olduğu dönemde üreticiye 5,3 TL ödediler. İmamoğlu, '172 bin çocuğa süt dağıttık' dedi, afişe 211 bin çocuğa yazdılar. İlk 27 ayda 14 milyon 500 bin litre süte 77 milyon TL ödeme yaptılar. 2022 yılı için 7,5 milyon litre süte bütçeden 70 milyon TL para ayırdılar."

172 BİNDEN 100 BİNE İNDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün İmamoğlu'nun da katıldığı grup toplantısında "Çocukların süte ihtiyacı var. Yukarıda kendisiyle konuştuk. Ekrem Başkan, 100 bin aileye her sabah süt veriyor. Onların yapamadığını yapıyoruz" ifadelerini kullandı. w HABER MERKEZİ