Suriyeli muhalif temsilci Bakkora: ''Komşun güvende ise sende güvendesin''

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Ankara temsilcisi Ahmad Bakkora, Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Bakkora, ''Bizde bir atasözü vardır: ‘Komşun güvende ise sende güvendesin' diye buna binaen Suriye konusunda Avrupa Birliği ülkelerinden daha keskin ve sonuç odaklı kararlar bekliyoruz.'' dedi.

AKSAM.COM.TR

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Ankara temsilcisi Ahmad Bakkora, Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirerek, Avrupa Birliği başta olmak üzere Rusya, İran ve Arap ülkelerinin tutumlarını eleştirdi.

"Bizde bir atasözü vardır: ‘Komşun güvende ise sende güvendesin’ diye buna binaen Suriye konusunda Avrupa Birliği ülkelerinden daha keskin ve sonuç odaklı kararlar bekliyoruz." diyen Bakkora, "Uluslararası devletlerin Suriye krizi çözümü noktasında ki kararsızlıkları, Rusya devlet başkanı Putin’in keyfi uygulamalarına sınır koymama ve İran cumhuriyet muhafızlarının istediği gibi Suriye de hareket etmesi, bölge ülkeleri ve Avrupa Birliği ( geçen on yıl içinde ) büyük bedel ödedi gerçekten. Avrupa’nın kapısına dayanan düzensiz göç yani Suriyeli göçü bunun en bariz olanıdır." açıklamasında bulundu.

TERÖRİSTLERİN GAYRİ AHLAKİ VE İNSANLIK DIŞI EYLEMLERİ KABUL EDİLEMEZ

Suriye de kurulup Avrupa’ya kadar uzanan ve Avrupa ülkelerinin güvenliğini de tehdit eden terör gruplarının bunlardan sayılabileceğini ifade eden Bakkora, "Bu terör örgütlerinin insanlığa karşı yaptıkları gayri ahlaki ve insanlık dışı eylemleri kabul edilemez." dedi.

SMDK Ankara temsilcisi Ahmad Bakkora

"Suriye krizi konusunda acil bir çözüm bulunmazsa terör eylemlerinin devam etme ihtimali yüksektir" diyen Bakkora, "Maalesef dünya, Suriye’de katili Esad ve yandaşları tarafından işlenen insanlık dışı katliamlarına seyirci kalmaktadır. Türkiye gibi mültecilerin büyük bir kısmını ağırlayan ülkeleri de yalnız bırakmakdatırlar." açıklamasında bulundu.

AVRUPA BİRLİĞİ GEREKEN DESTEĞİ SAĞLAMADI

Bakkora, "Türkiye, Suriyeli mültecilerin büyük bir çoğunluğunu misafir etti. Suriyeli mültecilerin büyük bir çoğunluğunun Türkiye de bulunması doğal olarak Türkiye ekonomisini menfi olarak etkiledi. Ve tabi Avrupa Birliği Türkiye’yi Suriyeli mültecileri ağırlama noktasında olması gereken desteği sağlamadı. Aynı zamanda Avrupa birliği müttefiki olan ülke ve taraflara Türkiye’ye gerekli yardımın yapılması hususunda telkinlerde de bulunmadı. Türkiye'deki hükümet karşıtı grupların Suriye fobi söylemlerine de hiçbir şekilde müdahil olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

"Suriyeliler, şuanda gerçek anlamada bir güçsüzlük halini yaşıyorlar" diyen Bakkora, "Yaralarını saracak ve yüklerini hafifletecek bir el bekliyorlar. Avrupa birliği ve Avrupa Birliği ülkelerinin Suriye meselesi konusunda daha aktif ve daha faal olmasını bekliyorlar. Yine Suriyeliler, onurlu bir hayatın yaşanması ve yüklerinin hafifletilmesi amacıyla Suriye deki kriz bitene kadar ikinci ülkelere kabulü noktasında var olan problemlerin çözümünü bekliyorlar. Yine Suriye de kendi topraklarında yaşadıkları ekonomik ve toplumsal sorunların çözümü hususunda AB ülkelerinden destek bekliyorlar." ifadelerini kullandı.