Suriyeli gençlerin duaları Mehmetçiğe

Türkiye önce Fırat Kalkanı, ardından da Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’yla Suriye’yi teröristlerden temizlemeye devam ediyor.

OSMAN NURİ CERİT

TSK’nın başarıyla yürüttüğü operasyonlar, terör örgütleri ve Esad’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan 3.5 milyon Suriyeli sığınmacı için de umut oldu. Hatay’daki sığınmacı kampında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın yürüttüğü projeyle Türkçe öğrenen gençler en çok, inşaat mühendisliği, mimarlık gibi bölüm-

leri tercih ediyor. AKŞAM, Hatay Boynuyoğun ve Yayladağ kamplarında kalan sığınmacı gençlerle Suriye’nin geleceğini ve bu gelecekte gençlerin yerini konuştu: Demmam Neccar (23): Savaş başlayınca İdlip’ten geldik. İnşaat teknolojisi bölümünü kazandım. İyi bir eğitim aldıktan sonra ülkeme faydalı bir birey olmak istiyorum. Zeytin Dalı Harekatı bize umut oldu. Yüreğimiz Mehmetçik’le birlikte. Türkiye’yi örnek almalıyız, Türkiye gibi demokratik özgür bir Suriye olsun istiyorum.

Sığınmacı gençler, Hatay’da Türkçe öğreniyor.

İKİ DAYIM ŞEHİT OLDU

Selma Sağir (19): Esad zulmüne direnen iki dayım şehit oldu. Bir dayım 6 yıldır Esad’ın hapishanelerinde tutuklu bulunuyor. Savaşın bitmesini istiyorum çünkü ülkemi çok özledim. Ülkeme gitmek için can atıyorum. Türkiye’nin Suriye’deki operasyonu her gün takip ediyorum ve Mehmetçik için 

dua ediyorum.

ALLAH, TÜRK ASKERLERİNE YARDIM ETSİN!

Abdülkadir Bazar (18): Ailemle birlikte Boynuyoğun kampında yaşıyorum. Afrin’deki zalim terör örgütü PKK/PYD topraklarımızdan çıkacak. Allah Türk askerine yardım etsin. Mimarlık eğitimi alıp, eğitimini tamamladıktan sonra geri gideceğim. Ülkemin geleceğinde benimde katkım olacak.