Suriye petrolünü PKK/YPG gasp ediyor! Sevkıyatı örgüt yönetiyor...

Suriye'deki petrol kuyularının işgal eden terör örgütü PKK/YPG, Esad'a ve yurtdışına satış yaparak Suriyelilerin yılda 2,5 milyar dolarlık petrolünü gasp ediyor.

Suriye'de petrol sahalarının yüzde 70'inden fazlasına ipotek koyan terör örgütü PKK/YPG, petrol satışı ve kaçakçılığından önemli gelir elde ediyor. Halihazırda Deyrizor ilinde Ömer, İzbe, Tenek ve Koniko ile Haseke ilinde Süveydiyye ile Rumeylan, PKK/YPG'nin işgalinde bulunan en büyük petrol ve gaz sahalarının başında geliyor.

Anadolu Ajansı (AA), terör örgütünün Suriye'deki petrol sahalarını görüntüledi.

GÜNLÜK 150 BİN VARİL

Örgüt, Haseke ve Deyrizor illerindeki sahalardan günlük en az 150 bin varil petrol elde ediyor. AA, PKK/YPG'li teröristlerin işgal ettiği Haseke ilinde çalıştırdığı atbaşı pompalarını ve Irak'ın kuzeyine Simelke Sınır Kapısı'na gönderilen petrol taşıyan tırları görüntüledi. Onlarca petrol yüklü TIR'ın, Simelke Sınır Kapısı ile Mahmudiye geçiş noktasından Irak'ın kuzeyine girdiği belirlendi.

IRAK'A KAÇIRIYORLAR

TIR şoförü Mustafa, ham petrolü tanker yüklü TIR'larla Irak'ın kuzeyine ve Esed rejiminin kontrolündeki bölgelere taşıdıklarını söyledi. Sevkıyatın sözde özerk yönetim tarafından organize edildiğini belirten Mustafa, "Genelde gece saatlerinde Irak'ın kuzeyine geçiyoruz" dedi. Yurtdışında rafine edilen petrolün bir kısmı tekrar terör örgütünün işgalindeki bölgelere geri getirilirken kalan kısım ise tankerlerle Irak'ın kuzeyine taşınarak burada kaçak yollarla satılıyor.

KANLI PARA KASASINI PETROLLE DOLDURUYOR

PKK, Irak'ın kuzeyine varil başı 30 dolardan sattığı 30 bin varil petrolden günlük 900 bin dolar kazanıyor. Bu da yıllık 328 milyon 500 bin dolara denk geliyor. Örgüt, Esed rejimine 35 bin varil petrolden ise günlük 2 milyon 450 bin, yıllık 894 milyon doları aşkın kazanç elde ediyor. Kaçakçılara varil başına 42 dolara petrol satan örgüt, günlük 3 milyon 570 bin dolar kazanıyor. Böylece örgüt, Suriyelilerin her yıl 2,5 milyar dolarlık petrolünü gasbediyor.