Suriye halkına 'can suyu'

Barış Pınarı Harekatı’yla terörden temizlenen Resulayn ve Tel Abyad’da yardıma muhtaç vatandaşların imdadına Türk sivil toplum kuruluşları yetişiyor. 

Türk sivil toplum kuruluşları, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden arındırılan Suriye’nin Resulayn ve Tel Abyad ilçelerindeki sivillere insani yardım için adeta seferber oldu. Resulayn ve Tel Abyad’da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu’nun da aralarında bulunduğu birçok kuruluş, bölgede insani yardım faaliyeti yürütüyor. Önceden yapılan saha analizleri kapsamında sivillerin her türlü ihtiyacı, yardım kuruluşlarının ortak gayretiyle gideriliyor. Yardım kuruluşları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliği sağladığı bölgelerde kendilerine uzatılacak şefkat elini bekleyen ihtiyaç sahiplerine, gıda, içme suyu, temizlik malzemesi gibi yardımları ulaştırıyor. 

HASEKE SUYA KAVUŞTU 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Resulayn, Derbesiye ve Haseke ile kırsal kesimleri besleyen Allouk Su Tesisi’nin tam kapasite çalışması için onarım faaliyetleri sürüyor. Bu kapsamda, şu ana kadar yapılan onarımların ardından Haseke’ye su verilmeye başlandı.