Sürekli öğrenmenin ve geleceğin adresi

Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Donanımlı nesiller, daha güçlü bir Türkiye, daha huzurlu bir dünya için eğitim veriyoruz. 9 olan fakülte sayısını 12'ye çıkardık. Son 2 yılda 32 bölüm açıldı” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, eğitim seferberliği adına bugüne kadar hayata geçirdiklerini şu sözlerle anlattı:

"Adını istiklâl mücadelemizin bayraklaşan ismi Sütçü İmam'dan alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, eğitim-öğretim hayatına başladığı 1992 yılından bu yana maziden aldığı ilhamla bilim yolunda emin adımlarla ilerleyen, bölgemizin ve Kahramanmaraş'ın en gözde kurumlarından biridir."

"'Sürekli Öğrenmenin, Değişimin Ve Geleceğin Adresi' olma vizyonuyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ailesi olarak bizler, işinin ehli akademik/idari personelimizle şehrimiz, ülkemiz ve insanlık adına bilim üretmenin gayreti içerisindeyiz."

"Milletimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanın ve meslek elemanının yetişmesi ve zihinlerde bilimsel anlayışın yerleşmesi noktasında öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri, tüm kurum ve kuruluşlarla ortak akıl, ortak hedef ve kolektif çalışma pratiği etrafında hareket ediyoruz."

SORUNLAR PROJELENDİRİLİYOR

"Şehrimizin ve ülkemizin her meselesini kendi meselemiz bilip çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyor; evlatlarımızı da bu mesuliyet alanına dâhil ederek sadece diplomalı mezunlar olarak değil kendi değerlerine sahip çıkan ve mesleğinde donanımlı bireyler olarak hayata hazırlıyoruz."

"Bu doğrultuda şehrimizdeki kurum ve kuruluşların yaşadığı sorunları, üniversitemizde tez ve proje haline getiriyoruz. Bununla birlikte bölgemiz ve şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla ortak işbirliği proje ve protokollerine sürekli bir yenisini ekliyoruz. Teorik birikimi uygulama ile harmanlayarak uygulamalı eğitime ağırlık veriyoruz."

"Kahramanmaraş'ımızın ve üniversitemizin değerlerini paylaşmayı ve tanıtmayı önceliyoruz. Bu çalışmalarımızın semeresini bölüm ve programlarımızdaki doluluk oranının yüzde 95'lere yükselmesiyle görmüş olduk. Akademik faaliyetlerimizi insan merkezli, öğrenci memnuniyetini esas alan, istişare ve liyakat temelli bir yaklaşımla sürdürüyoruz."

AFET BİLGİLENDİRMESİ YAPILIYOR

"'Teoriyi Uyulamaya Taşıyan Okur-Yazar Lider Öğretmen'" yetiştirme modelini hayata geçirerek tüm Türkiye'de uygulanabilirliğinin zeminini hazırlıyoruz. Deprem Araştırma ve Risk Yönetim Merkezimiz eliyle bilgilendirme ve araştırma çalışmalarını hızlandırarak deprem afetine her an hazırlıklı olmanın bilincini başta paydaş kurum ve kuruluşlar olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle paylaşıyoruz."

"Edebiyat Araştırmaları Merkezimiz (EDEM) ile edebiyatın ve şiirin başkenti Kahramanmaraş'ın birikimini muhafaza etmek ve artırmak için gayret ediyoruz. Akreditasyon çalışmalarını hızlandırdık ve bu kapsamda Tıp Fakültemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde mikrobiyolojide 6 parametrede, KBB, deri ve zührevi hastalıklar klinikleri akreditasyonlarını gerçekleştirdik. 9 olan fakülte sayısını 12'ye çıkardık."

"Son 2 yılda 32 bölüm/program açıldı veya aktif hale getirildi. İlçelerimizdeki kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiğimiz iş birliklerini artırarak üniversitemizi ve şehrimizi tüm ilçelerimizle ve ilçelerimizdeki yüksekokullarımızla birlikte güçlendirmenin çabasını sergiliyoruz."

"Bütün gayretimiz; maddi ve manevi anlamda daha donanımlı nesiller, daha güçlü bir Türkiye, daha huzurlu bir dünya, daha güzel yarınlar için..."