Sunucu Semra Topçu, Halk TV'den nasıl kovulduğunu anlattı

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin sunucusu, seçimden 1 gün sonra, 1 Nisan'da kanalda yaşanan depremi anlattı.

TM Dijital Haber Merkezi

Usulsüzlüklerin ortaya çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrasında CHP, Halk TV'de işten çıkarmalara başladı.

 
Kesin sonuçların açıklanmasını beklemeden, 1 Nisan'da, şirket çalışanı çok sayıda isim apar topar avukatlar aracılığı ile kapının önüne kondu.
 
Semra Topçu, Lâle Özan Arslan, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel ani bir kararla kanaldan kovulurken, Uğur Dündar da arkadaşlarının kovulmasına tepki göstererek kanaldan ayrıldığını duyurdu.
 
1 Nisan'da kapının önüne konulan Halk TV sunucusu Semra Topçu, kovulduğu güne ilişkin yaptığı açıklamada, "Stüdyodan çıkmıştım ki, avukatlar geldi ve bir kağıt koydu önüme? Okudum ama anlayamadım, bir daha okudum, bir daha… ‘Kanal reytinglerindeki düşüş sebebiyle iş akdiniz 01.04.2019 tarihi itibarıyla feshedilmiştir.'" ifadelerine yer verdi.
 
Halk TV tarafından tazminatları hakkında bilgi dahi alamadıklarını belirten Topçu, "Hemen eşyalarımızı topladık, öğleden sonra kapının önündeydik. Biz çıkarken yeni ekip yayın hazırlıklarına başlamıştı bile…" dedi.
"Hoyratça" kovulduklarını ve yüzlerine dahi bakılmadığını anlatan Topçu, seçimden bir gün sonra kovulmayı hak etmediklerini iddia etti.