Şükür, kimsenin burnu bile kanamadı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nin huzurevi bölümünde yangın çıktı. Alevler hızla yayılarak çatının tamamını sardı, bina dumanla doldu. 10 ilçeden itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

AA-DHA-İHA

İstanbul Zeytinburnu'ndaki tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Alevler hızla yayılarak çatının tamamını sardı. Hastanenin içi de dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine 10'a yakın ilçeden itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yangının hastanenin huzurevi bölümünde çıktığını açıkladı. Yangın devam ederken ekipler de hastaların tahliyesi için seferber oldu. Bakımevindeki 62 yaşlı ile 42 yatan hasta tek tek tahliye edildi. Dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Korkutan yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın da başka hastanelere sevk edildiğini belirtti. Yerlikaya, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi. Başhekim Dr. Stati Leana de "Can kaybımızın olmaması bizim için en büyük sevinç" ifadesini kullandı.

232 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Rum cemaati tarafından 1753'te kurulan Balıklı Rum Hastanesi, 37 yıl sonraki yangında yok oldu. 1794'te yeniden yapılan hastane, Sultan 2'nci Mahmud Han'ın fermanıyla 1839'da bugünkü yerine taşındı. Tarihi yapı, 1894 depreminde zarar görünce bugünkü binalar yapıldı. Hastane 1991'de restore edildi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ACİL ONARIM TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin başhekimi Stati Leana'yı telefonla arayarak büyük üzüntü duyduğunu söyledi, geçmiş olsun temennilerini iletti. Hastaların ve personelin durumu hakkında da bilgi alan Erdoğan, en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Erdoğan, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da talimat verdi.