Su kuyusu açtırma fiyatları 2021 ne kadar? Afrika'da su kuyusu nasıl açtırılır?

Tv8'in sevilen ve büyük bir ilgiyle izlenen programı MasterChef Türkiye'nin yeni bölümüne Afrika'da açılan su kuyusu damga vurdu. Ömerli Barajı'nda toplanan MasterChef yarışmacıları, yeni tatlar sunmak için büyük bir heyecan yaşarken Somer şefin yaptığı açıklama ise herkesi sevindirdi. Somer şef, Afrika'da su kuyusu açtıklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Su kuyusu açtırma fiyatları 2021 ne kadar? Afrika'da su kuyusu nasıl açtırılır? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler..

MasterChef Türkiye'den anlamlı hareket tüm izleyenleri duygulandırdı. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde Somer Şef, Afrika'da su kuyusu açtıklarını ve bu projeyi başlattıklarını duyurdu. MasterChef Türkiye ismi verilen su kuyusunun görüntüleri ilk kez MasterChef 70. Bölümünde ortaya çıktı. Bu görüntülerin ardından Su kuyusu açtırma fiyatları 2021 ne kadar? Afrika'da su kuyusu nasıl açtırılır? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

AFRİKA'DA SU KUYUSU NASIL AÇTIRILIR?

Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmaların (su kuyusu onarımı, jeneratör alımı, su kanalı yapımı, depo alımı, tesisat kurulum ve onarımı vb.) yapılmasına katkıda bulunabilirsiniz. Afrika'da su kuyusu açtırmak için çeşitli vakıflar aracı olmaktadır.

SU KUYUSU AÇTIRMA FİYATLARI 2021 NE KADAR?

Su kuyusu açtırmanın maliyeti açıldıkları ülkeye, ülkenin coğrafi koşullarına ve döviz hareketlerine göre değişkenlik göstermekte olup; su kuyusu ihtiyacı bulunan ülkelerde belirli dönemlerde açılmaktadır.

KIZILAY SU KUYUSU BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı rapora göre; dünyada 2 milyar insan temiz su kaynaklarına ulaşamamaktadır. İklim değişikliği (kuraklık, yağış azlığı vb.) ve insan eliyle yapılan hataların yanı sıra; ekonomi ve siyasi istikrasızlık, altyapı ve üstyapı eksiklikleri, coğrafi konum ve şekiller, yatırım eksiklikleri, hükümet ve idari yönetim çıkarcılığı, etnik ve kabile arası çatışmalar gibi nedenlerden dolayı temiz su kaynaklarına ulaşımda sorun yaşanmaktadır.

Temiz su kaynağına ulaşılamadığı durumlarda kirli suyun tüketilmesinden dolayı "İshal, kolera, dizanteri, hepatit, tifo, arsenikoz, malnutrisyon, scabies, cyanobacteria, şistosomiasis ve çocuk felci" gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

İnsan ızdırabını dindirme vizyonuyla Türk Kızılay, yaşanılan problemlere karşı teknolojik, uzun ömürlü, çok fonksiyonlu su kuyusu projelerini, siz duyarlı bağışçılarımızın eliyle bir bir hayata geçiriyor. Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e "SUKUYUSU" yazıp mesaj (SMS) göndererek Su Kuyusu Projelerine (10₺) genel bağışta da bulunabilirsiniz.

SU KUYULARI HANGİ ÜLKEDE AÇILIYOR?

Su kuyuları ihtiyaca yönelik açılmakta olup şu ana kadar ihtiyaç bölgesi olarak belirlenen Çad, Somali, Uganda, Nijer ve Senegal'de hizmete açılmıştır.

SU KUYULARINDAN KAÇ KİŞİ FAYDALANIYOR?

Bölge nüfusu ve projelendirilen kuyunun özelliklerine göre 2.000-7.000 kişi su kuyusundan faydalanabilir. Bölgenin ihtiyacına göre projenin içerisinde hayvanların da sudan yararlanabilmesi için yalaklar eklenmektedir. Böylece özellikle kurak mevsimlerde susuzluğa bağlı hayvan ölümlerin önüne geçirilerek hayvancılıkla geçimini sağlayan bölge insanın ekonomik kayıp yaşamaması için destek olunmaktadır.