Steve Irwin kimdir? Stewe Irwin’in ölüm nedeni vatoz balığı!

Google tarafından Doodle ekranına taşınan ünlü belgeselci Steve Irwin ismi gündeme oturdu. Avustralyalı ünlü televizyoncu Steve Irwin ‘çılgın’ programlarıyla tanınıyordu. Irwin'in televizyon dizisi Timsah Avcısı (Crocodile Hunter) 137 ülkede 500 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Dizide sadece Timsah Avcısı bölümleri değil, Croc Files (Timsah dosyaları), Croc Diaries (Timsah günlüğü) ve sinema filmi Crocodile Hunter da (Timsah avcısı) vardır. Irwin timsah avcısı olarak tanınmıştır.

Steve Irwin bugün Doodle oldu, herkes onun hayat hikayesini merak etti. Steve Irwin 52.doğum gününde Google tarafından unutulmadı ve Doodle yapıldı. Google bugün anasayfasını Steve Irwin'in bir timsaha sarıldığı resimle açtı. imsah avcısı olarak bilinen  Steve Irwin ölüm nedeni ile herkesi şok etmişti. Tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Steve Irwin bir vatozun kuyruğunun çarpması sonucu hayatını kaybetmiş. Steve Irwin ölüm nedeni günlerce televizyonlarda, gazetelerde konuşulmuştu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

STEVE IRWIN KİMDİR? NASIL ÖLDÜ?

Türk seyircisinin Discovery Channel’daki programlarından tanıdığı Avustralyalı ünlü "timsah avcısı" Steve Irwin, film çekimi için yaptığı dalışta bir vatozun kuyruk dikeninin kalbine saplaması sonucu öldü. Irwin hayvanlara fazla yaklaştığı için eleştiriliyordu.

DİKENLİ VATOZ BALIĞI NEDİR? TIKLAYINIZ

Yalnız Avustralya’da değil, tüm dünyada çok sevilen ve yüz binlerce hayranı olan 44 yaşındaki "timsah avcısı" lakaplı Steve Irwin, bir vatozun kuyruğunun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Timsahlarla yaptığı yüzlerce tehlikeli gösterinin ardından Steve Irwin’in zararsız bir canlı olan vatoz yüzünden ölmesi şok etkisi yarattı. 

Sevdiği işi yaparken hayatını kaybeden Irwin, kaza sırasında, Avustralya’nın doğu kıyısında, Queensland eyaletinin Büyük Mercan Kayalıkları’nda sualtı belgeseli çekiyordu. Normalde insanlara saldırmayan, ancak çok yaklaşıldığında ve kıstırıldığında kendini savunmaya çalışan vatoz, bu sırada kuyruğundaki iğneyi zıpkın gibi Irwin’in göğsüne sapladı. Kalbi delinen Irwin, derhal denizden çıkarılarak helikopterle hastaneye götürüldü, ancak Irwin’in olay anında öldüğü sanılıyor.

Irwin’in yaptırdığı Avustralya Hayvanat Bahçesi’nin yüzlerce personeli, çok sevdikleri patronlarının ölüm haberini alınca şoke oldu ve gözyaşlarına boğuldu.

Steve Irwin, vahşi yaşama olan ilgisi ve Avustralya’da ilk kez 1992 yılında yayımlanan "Timsah Avcısı" adlı programıyla tanınıyordu. Irwin’in programı, Discovery kanalında da yayımlanmıştı. Avustralya Hayvanat Bahçesi’ni turistlerin ilgi odağı haline getiren Steve Irwin’in kamuoyundaki imajı, 2004 yılındaki bir olay yüzünden sarsıntı geçirdi. Irwin, hayvanat bahçesinde büyük bir timsahı beslerken bir kolunda henüz bebek olan oğlunu tutması nedeniyle büyük tepki çekmişti. Oğlunu tehlikeye sokmadığını belirten Irwin, güvenlik kurallarını ihlal etmekle suçlanmaktan kurtulmuştu. 

Irwin daha sonra Antarktika’da belgesel çekerken penguenlere, bir ayıbalığına ve kambur balinalara çok yaklaşmakla suçlanmıştı. Yine yaptığının yanlış bir şey olmadığını savunan Irwin, hakkında soruşturma açılmamasına karar verilmişti. Amerikalı Terri Irwin ile evli olan Steve Irwin’in 8 yaşında bir kızı ve Aralık ayında 3 yaşına girecek olan bir oğlu bulunuyor.

DOODLE NEDİR?

Google Doodle'lar, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak ya da tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak amacıyla Google çalışanları tarafından logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.

Doodle kavramı ilk olarak 1998 yılında, şirket henüz anonim şirket olmadan önce Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in, Nevada çölündeki Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için şirket logosunu değiştirmeleriyle doğdu.


Page ve Brin, Google kelimesindeki ikinci "o" harfinin arkasına bir çöpten adam çizimi yerleştirdiler. Logonun bu değiştirilmiş hali, şirket sahiplerinin "şirket dışında" olduklarını Google kullanıcılarına komik bir şekilde söylemeyi amaçlıyordu. İlk doodle diğerlerine göre basit olsa da, önemli etkinlikleri kutlamak için şirket logosunu süsleme fikri bu sayede doğmuş oldu.



2 yıl sonra 2000'de, Larry Page ve Sergey Brin o zamanki web yöneticisi ve aynı zamanda stajyer olan Dennis Hwang'dan Bastille Günü için bir doodle yapmasını istediler. Kullanıcılar bunu o kadar çok beğendi ki, Dennis, Google'da doodle'lardan sorumlu kişi olarak atandı ve doodle'lar Google'ın ana sayfasında gittikçe daha düzenli bir şekilde görülmeye başladı.

Başlangıçta Google doodle'lar, çoğunlukla herkesin bildiği özel günleri kutlamak için hazırlanıyordu; şimdiyse, John James Audubon'un doğum gününden, Dondurmalı Sundae'nin keşif yıldönümüne kadar çok çeşitli etkinlik ve yıl dönümü öne çıkarılıyor.

Google Doodle'lara duyulan ilgi her geçen gün arttığından, doodle çizimleri yeni teknolojileri kucakladığından ve bu çizimlerde farklı sanatsal ortamlardan yararlanıldığından, doodle'lar artık özel bir çizim ekibi (ki biz onlara doodle tasarımcıları diyoruz) ve mühendisler tarafından oluşturulmaktadır. Onlar doodle oluşturmayı, Google'ın ana sayfasını canlandırmak ve dünyanın dört bir yanındaki Google kullanıcılarını gülümsetmek için yaptıkları bir grup çalışması olarak görüyorlar.

La Comtesse d'Escarbagnas (1671; Kontes d'Escarbagnas, 1943).