Stadyumda ölüme 110 bin TL'lik dava

Türk Telekom Arena'da 4 yıl önce maça giden taraftar Burhan Kütüklüoğlu, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ailesi, olayda ihmal iddiasıyla Galatasaray Kulübü ve yetkili 3 kuruma 110 bin liralık dava açtı.

NESLİHAN KESKİN

Galatasaray taraftarı Burhan Kütüklüoğlu, 28 Eylül 2018'de oynanan Galatasaray-Erzurumspor maçını izlemek için gittiği Türk Telekom Arena Stadı'nın tuvaletinde kalp krizi geçirdi. Yanındaki arkadaşının çağırdığı sağlık personeli, kalp masajı yapmayı bilmediğini söyledi. 20 dakika sonra gelen başka bir sağlık personeli ise Kütüklüoğlu'nu asansörlerin olduğu bölüme götürdü ancak maç günleri stadın asansörleri çalışmadığı için hasta beşinci kattan sedyeyle merdivenlerden indirildi. İddiaya göre Kütüklüoğlu, mavi kodlu (acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulan hastalar için kullanılan işaret) olmasına rağmen, yakındaki hastaneler yerine daha uzak bir hastaneye götürüldü. Çok zaman kaybeden Kütüklüoğlu, yoğun bakım olmadığı için bekletildiği sırada hiçbir müdahale yapılmadan hayatını kaybetti.

'ÖLÜMÜNDE İHMAL VAR'

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın dilekçesinde ihmaller zincirlerine yer verilerek, "Kütüklüoğlu Ailesi için 110 bin liralık tazminatın davalılar Galatasaray Spor Kulübü, MLP Sağlık Hizmetleri, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tahsilini istiyoruz" denildi. Davaya cevap veren Türkiye Futbol Federasyonu, kanun gereği spor alanlarındaki sağlık hususlarının denetimi konusunda herhangi bir işleyişle ilgili kendilerine bir görev verilmediğini, ancak güvenlik konusunda üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz yerine getirdiklerini belirterek davanın reddini istedi. Galatasaray Spor Kulübü de, olayın taraftarlara arası gerçekleşen bir kavgaya bağlı olarak yaşanmadığını belirterek davanın reddini talep etti. Mahkeme son duruşmada, stattaki sağlık personelinin tanık olarak dinlenmesi için davayı erteledi.