SSB Başkanı İsmail Demir'den Ermenistan'a net mesaj: Türkiye'nin SİHA'ları ve füzeleri Azerbaycan'ın emrindedir

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, saldırgan bir tavır takınan Ermenistan'a karşı Azerbaycan'a destek mesajı verdi. Azerbaycan ve Nahçivan Özerk Cumhuriyeti'nden askeri yetkililerle bir araya gelen Demir, “Türkiye'nin SİHA'ları ve füzeleri Azerbaycan'ın emrindedir.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin Azerbaycan ordusuna yeni sistemler kazandıracağını ve Azerbaycan’ın mevcut sistemlerin modernizasyonunun yanı sıra bakım ve onarım işlemlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Resmî Twitter hesabından bir açıklama yapan Demir, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı Kerem Mustayaev ile Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov’u ağırladığını bildirdi.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı hukuk tanımaz saldırgan tutumu ve sivilleri hedef almaya başlamasının ardından ardından gerçekleştirilen kritik toplantıda, Türkiye ile Azerbaycan arasında savunma sanayisi alanındaki iş birliği konularının görüşüldüğü açıklandı.

“TÜRKİYE’NİN SİHA’LARI AZERBAYCAN’IN EMRİNDE”

Türkiye’nin İHA/SİHA’larından mühimmatlarına, füzelerinden elektronik harp sistemlerine kadar bütün tecrübe, teknoloji ve kabiliyetleriyle Azerbaycan’ın yanında olduğunun altını çizen İsmail Demir, “Bir Millet iki Devlet!” notu ve iki ülkenin bayraklarıyla yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Azerbaycan ordusuna yeni sistemler kazandırmanın yanında, mevcut sistemlerin modernizasyonu, bakım onarım ve eğitim faaliyetleri konularında birlikte çalışacağız.”

ERMENİSTAN’IN SALDIRGAN TAVRI 12 TEMMUZ’DA BAŞLADI

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz’da sınırın Tovruz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yönelik top atışları gerçekleştirdi. Söz konusu saldırıya karşılık veren Azerbaycan ordusu, Ermeni askerlere kayıp verdirerek geri çekilmelerini sağladı.

İlerleyen günlerde çatışmalar şiddetlenmiş, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit olmuştu. Öte yandan, Ermenistan ordusundan ise 20 askerin öldüğü, bir zırhlı araç ile bir elektronik harp aracı ve birçok mevzinin imha edildiği bildirilmişti.

HEDEFTE CEPHE DEĞİL, TÜRKİYE’YLE AZERBAYCAN’IN ORTAK PROJELERİ VAR

Ermenistan ordusunun yoğun bir şekilde saldırı düzenlediği Tovuz bölgesi, sivil yerleşimlerin yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle gerçekleştirdiği Bakü-Tiflis-Kars demir yolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve TANAP’ın başlangıcı olan Güney Kafkasya doğal gaz boru hattına ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan, Azerbaycan’ı Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ulaştıran tek kara yolu da bu rotada yer alıyor.