Sözleşmeli personele kadro verilecek mi? 4/B sözleşmeli personel kadroya geçiş sağlanacak mı?

Sözleşmeli personeline kadro konusu gündemde konuşulan konular arasında. Geçici personel (4C) kapsamında olup sözleşmeli statüye (4B) geçen personelin yeni bir karar ile kodroya geçişi yapılması bekleniyor. Memurların talepleri arasında yer alan sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Peki 4/B sözleşmeli personel kadroya geçecek mi? Sözleşmeli personele kadro son dakika 2021 ne zaman verilecek?


4/b sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin talepler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklama üzerine internet aramalarında sıklaşan "Sözleşmeli personele kadro son dakika 2021 ne zaman verilecek? 4/b sözleşmeli personele kadro yerine 3+1 formülü nedir?" sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik. İşte sözleşmeli personele kadro müjdesine ilişkin son dakika gelişme...

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO YERİNE 3+1 FORMÜLÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik dedi.

Bakan Bilgin'in konuyla ilgili açıklaması şöyle;

Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. O konuda yerel yönetimlerin çalışanlarına haksızlığını gidermek için çalışmaların yapıldığını ifade etmek isterim.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO MÜJDESİ ÇIKTI MI 2021?

Edinilen son dakika bilgisine göre geçici personel (4C) kapsamında olup sözleşmeli statüye (4B) geçen personelin ek ödeme mağduriyeti sona eriyor. Mevcut ek ödeme oranları ile sözleşme ücretleri unvanları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda olanlara tek ödemede 15 puanlık artış konusunda da uzlaşma sağlandı.

Sözleşmeli personel ek ödemeler, iyileştirmeler yapılacak.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Diğer bir mesele sözleşmeli personel meselesidir, sözleşmeli personel konusunda haklarının yeniden düzenlenmesi, kamu personelinin haklarına sahip olmasına ilişkin bir teklif vardır, bu teklif konusunda da benzer bir yaklaşıma sahip olduğumuzun altını çizmek isterim" açıklamasında bulunmuştu.