Soykırımın gölgesinde anne olmak

Gazze'deki anneler, dimdik ayakta durmanın ve çocuklarını en güzel şekilde yetiştirmenin mücadelesini veriyor.

AKŞAM GAZETESİ

AKŞAM Gazetesi'nin AA/İHA'dan aktardığı habere göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılar, Gazze Şeridi'nde her şeyi olduğu gibi anneliği de paramparça etti. Evlatları, eşleri ve yakınlarını kaybeden Filistinli anneler, 'Anneler Günü'nü acı ve hüzünle karşıladı. İsrail saldırılarından kaçarak derme çatma çadırlara sığınan anneler, yaşadıkları acı ve kayıplarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Nuseyrat kampındaki anne Sawsan Abdullah, gıda, temiz su ve temel ihtiyaçların olmadığı çadırlarda ailesini ayakta tutmak için her gün büyük mücadele veriyor.

VATANI EVLADI GİBİ KORUYOR

Van Gürpınar'da görev yapan üç çocuk annesi güvenlik korucusu Nazan Gülce, vatan savunmasında güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele yürütüyor. "Annelik de vatanı savunmak da güzel duygular" diyen Gülce, "Zor bir coğrafyada görevimizi en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Bizim için asıl olan vatanı korumaktır. Görevimizi bu sevgiyle yapıyoruz" diye konuştu.

'DEVLET ANA' DUALARLA ANILDI

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi ve Ertuğrul Gazi'nin annesi olan Hayme Ana, 'Anneler Günü'nde Kütahya Domaniç'teki kabri başında anıldı. 'Devlet Ana' unvanıyla bilinen Hayme Ana'nın türbesini ziyaret edenler, Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

ANNELİĞİ KALBEN, EVLAT SEVGİSİ EN DERİNDEN

Bilecik Bozüyük'te eşiyle gördüğü tedaviye rağmen çocuk sahibi olamayan Canan Dere, 1.5 sene önce koruyucu ailesi olduğu Eylül ile annelik duygusunu tattı. Eylül'ün hayatlarına güzellik ve neşe kattığını anlatan Dere, şöyle konuştu: "Kızımıza elimizden geldiğince iyi birer anne baba olmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz belki vardır ama sevgi konusunda asla sorgulatmam. Bazen 'Keşke daha önce başvursaydık' diyoruz."

HEDİYESİ GÖKTEN GELDİ!

Tunceli Çemişgezek'e bağlı Arpaderen Köyü'nde yaşayan Fehime Ekici'ye (85) ait evin bahçesine göktaşı olduğu düşünülen cisim düştü. Ertesi gün bahçede 20 kg taş bulunarak analize gönderildi. Fehime Ekici, "Gökten büyük bir ateş parçası düştü. Yıldırım gibi. Anneler Günü'nde hediye yağdı başımıza" diye konuştu.