Soykırım bir yıldır sürüyor! Dünya Filistin için ayakta

İsrail'in Gazze'deki soykırımının yıldönümünde Türkiye'de ve çok sayıda ülkede protesto gösterileri düzenlendi. Türkiye'nin 60'tan fazla şehrinde Filistin'e destek yürüyüşleri gerçekleştirildi. İstanbul'daki etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan “Lübnan'a yayılan savaş daha nerelere yayılacak, göreceğiz” dedi. İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda Danimarka, Fransa, İsveç, Avusturya, ABD, Kanada, Malezya ve Güney Afrika'da da gösteriler düzenlendi, yüz binlerce kişi İsrail'i protesto etti.

Soykırımcı İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yıl dönümü nedeniyle dünyanın dört bir yanında Filistin ve Lübnan'a destek yürüyüşleri düzenlendi. Türkiye'de İstanbul'dan Hakkari'ye 60'dan fazla şehirde binlerce kişi Filistin ve Lübnan'daki katliamların durdurulmasını istedi. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen destek yürüyüşünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Lübnan'a yayılan savaş daha nerelere yayılacak bunları göreceğiz. İsrail, emniyet, huzur, barış istemiyor. Biz Türkiye olarak daha güçlü olmak zorundayız" dedi.

İSTANBUL

Bilal Erdoğan, İsrail'in soykırımına sesiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

ANKARA

KANADA

CHICAGO

NEW YORK

"SOYKIRIMA SESSİZ KALMAYIN"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, farklı inançlara mensup din adamları ile Taksim Camii önünde İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımına karşı durmak için bir araya geldi. Erbaş, "Başta İslam ülkeleri olmak üzere, uluslararası kuruluşlar, Filistin ve çevresinde yaşanan soykırımı durdurmak için bir an önce harekete geçmelidir. Akıl, vicdan ve sağduyu sahibi herkesin bu zulme karşı sesini yükseltmesi, soykırıma karşı durması insan olmanın gereğidir" dedi.

'YALAN HABERİ DURDURUN'

İsrail'in Gazze'deki soykırımının protesto edildiği Washington'da, Beyaz Saray yakınlarında gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi kendini yakmaya çalıştı. Protesto alanında bir kişi su atarak ateşi söndürmeye çalışırken, polis de kendini yakmaya çalışan kişiye müdahale etti. Adamın kolunda yanıklar olduğu görüldü. Görgü tanıkları, adamın "CBS'te gazeteci olduğunu" söylediğini ve "CBS'in Gazze'de yalan haber yaptığını" dile getirdiğini belirtti.