Sosyal medyada servis edilen yalanlar tek tek deşifre oldu... İşte haftanın yalanları

Sosyal medyada toplumsal algıyı manipüle etmek için birçok yalan servis ediliyor. Bazı yayın organlarının ve başta CHP'li bazı siyasi isimlerin dolaşıma soktuğu yalanlar deşifre edildi. İşte haftanın yalanları...

Sosyal medyada toplumsal algıyı manipüle etmek için birçok yalan servis ediliyor. Bazı yayın organlarının ve başta CHP'li bazı siyasi isimlerin dolaşıma soktuğu yalanlar deşifre edildi.

İŞTE HAFTANIN YALANLARI

HAFTANIN YALANLARI 1

Başkan Erdoğan, TEKNOFEST'te kendisiyle birlikte vatandaşı selamlayan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elini indirdi.

Yayınlanan video o anların "geriye" sarılmış halidir. Başkan Erdoğan, halkı selamlamak için Aziz Sancar'ın kolunu havaya kaldırdı.

HAFTANIN YALANLARI 2

Sedef Kabaş Başkan Erdoğan'ın yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının Times Meydanındaki tanıtımının devletin bütçesiyle yapıldığını iddia etti.

Times Meydanındaki kitabın reklamı eserin yayıncısı Turkuvaz Kitap tarafından gerçekleştirildi.

HAFTANIN YALANLARI 3

Yurt ücretlerinin yükselmesinden şikâyet eden öğrenciler "Barınamıyoruz" sloganıyla Beşiktaş ve Bakırköy'de eylem yaptı.

Eylemlere katılan 127 kişiden sadece 73'ünün İstanbul'da ikamet ettiği ve hiçbirinin barınma sorununun bulunmadığı açıklandı.

HAFTANIN YALANLARI 4

Yurt kapasitesinin yeterli olmadığını savunan üniversite öğrencileri İzmit Cumhuriyet Parkı'nda "Barınamıyoruz" diyerek eylem başlattı.

Eyleme katılan öğrencilerin hiçbirinin yurt talebi bulunmadığı bir kısmının eylem için il dışından geldiği açıklandı.

HAFTANIN YALANLARI 5

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Çatalca ziyareti sırasında sırtını sıvazladığı KHK'lı 1999 yılındaki Bank Asya hesabından dolayı ihraç edildiğini iddia etti.

Söz konusu kişinin FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock'u kullandığı için ihraç edildiği öğrenildi.

HAFTANIN YALANLARI 6

Validebağ Korusu'na iş makinesi ve kamyonlarla giren Üsküdar Belediyesi, moloz döktü.

Üsküdar Belediyesi: Koru'ya dökülen molozları temizliyoruz, moloz döküyorsunuz diyorlar. Bozulan yürüme yollarını doğal toprakla düzenliyoruz, yapamazsınız diyorlar.

HAFTANIN YALANLARI 7

Yılmaz Özdil, yıkılan Necatibey Ortaokulu'nun yerine inşa edilecek okulda bölgedeki mülteci çocuklara eğitim verileceğini yazdı.

MEB: Necatibey Ortaokulu depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı, yeniden inşa edilecek okulda herkese eğitim verilecek.

HAFTANIN YALANLARI 8

Ali Babacan Deva Partisi İzmir Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab'ın aracına silahlı saldırı düzenlendiğini iddia etti.

Hakkı Sab ve arkadaşı Hamit Uysal'ın alkol kullandıktan sonra tartıştığı Uysal'ın İlçe başkanının aracının lastiğini kurşunladığı öğrenildi.