Sosyal Medya Kanun Teklifi, Genel Kurul'a geliyor! 9 madde için 13 saat

Sosyal Medya Kanun Teklifi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Önceki gün 16.00'da başlayan görüşmeler 04.58'de bitti. 9 madde 13 saatte geçti.

YELDA GÖKDAĞ

TBMM Genel Kurulu’nda salı günü görüşülecek düzenlemeyle sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de tutmak zorunda olacak. Türkiye’den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye’de bir temsilci belirleyecek. Temsilci gerçek kişi ya da tüzel kişi olabilecek. Gerçek kişi olacaksa Türk vatandaşı olması zorunlu olacak. Türkiye’de bulunma şartını kabul etmezler ise 10 milyon TL ceza kesilecek. 30 günde hâlâ yerine getirmezlerse 30 milyon daha ceza kesilecek. Sosyal ağ sağlayıcısına yeni reklam vermesi yasaklanacak. Bu kapsamda yeni sözleşme kurulamayacak ve buna ilişkin para transferi yapılamayacak.

ERİŞİM KISITLANACAK

Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 oranında daralması için sulh ceza hâkimliğine başvurulabilecek.