Sorumsuzluk öldürecekti

Kayseri'de anne ve babanın araç içerisinde bıraktığı ikizler havasızlıktan baygınlık geçirdi. Polislerin imdadına koştuğu çocuklar, aracın camı kırılarak kurtarıldı.

Bursa İnegöl'de 3 Haziran'da müteahhit Mehmet G.'nin inşaat incelemeye giderken 4 yaşındaki oğlunu otomobilde bırakmış, havasız kalan çocuk hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olayın ardından yürekleri ağıza getiren bir olay da Kayseri'de yaşandı.

SON ANDA KURTARILDILAR

Melikgazi'de bir otomobilin içinde 2 kız çocuğunu baygın halde görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, ailesi tarafından otomobilde bırakılan 2 yaşındaki ikiz kız kardeşleri kurtarmak için çalışma başlattı. Otomobilin camının bir polis memuru tarafından kırılması üzerine ikizler araçtan çıkarıldı. Adrese gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan ikizlerin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Anne ve baba hakkında 'aile yükümlülüğünü ihlal' suçundan işlem başlatıldı.

ARAÇTA ÇAKMAK BİLE BIRAKMAYIN

Yurt genelinde son günlerde etkili olan kavurucu sıcaklara karşı uzmanlardan araçlar içinde uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının artışından dolayı aşırı derece ısının araçların içerisinde unutulan veya konulan yanıcı özellikli ürünler tehlike saçıyor.

MERCEK ETKİSİ YAPIYOR

Yangınların özellikle sürücülerin kullandığı yanıcı, parlayıcı maddelerden çıktığını aktaran uzmanlar, "Çakmaklar, deodorant kutusu, piller, bataryalar, powerbank ve cep telefonları yüksek ısıyla patlayıp alev alabilir. Öte yandan gözlük camları da mercek etkisi yaparak yangına sebep olabilir. Dikkatli olunmalı araç içerisine yanıcı ürün bırakılmamalı" dedi.

Bursa'da arabada bırakılan çocuk hayatını kaybetmişti.