Soros'un milli irade alerjisi

ABD ve İngiltere’nin milli iradeye yönelik politika değişikliğine karşı cephe alan Soros, iki ülkenin kitlesel eylemlerine sponsor oldu.Gezi'ye servet akıtan Soros, referandum sonrası ‘hayır’cıları tencere tava eylemleriyle sokağa dökmek için kesenin ağzını açtı.

EMRE DİNER - DEVRİM TOSUNOĞLU

Dünyanın en ünlü borsa trilyoneri, üçüncü dünyaya demokrasi ve insan hakları pazarlamacısı George Soros, milli irade çizgisinde olan ülke liderlerini hedef almasıyla tanınıyor. Tüm dünya Soros’u, ülke borsalarında yarattığı spekülasyonlarla ve ülke politikalarına müdahaleleriyle tanısa da Soros’un milli irade politikasına dönen ABD ve İngiltere’deki izlerine rastlamak mümkün. İşte milli iradenin karar verme aşamasında sahneye çıkarak kitlesel eylemlere imza atan Soros!

1. 50’ser dolar ile karsı kitle

Seçim kampanyasında “ABD’nin her türlü çıkarları gözetilecek” vurgusu yapan Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle düzenlenen protesto gösterilerinden bazılarının, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'a sempatisini gizlemeyen yatırımcı George Soros'un sponsorluğunu yaptığı gruplar tarafından organize edildiği ortaya çıkmıştı. New York, Los Angles, Kalifornia gibi eyaletlerde öğrencilerin de aralarında olduğu 250 bin Amerikalıyı 50’şer dolarla sokağa döken Soros, Trump’a gözdağı vermeye çalışmıştı.  Soros'un 1.46 milyon dolar bağışlayarak ele geçirdiği MoveOn.org adlı site yayımladığı duyuruyla kitleleri sokağa döktü. 

2. Ülkesinden büyük darbe yedi!

Soros'un 2001’den beri Türkiye‘de de faaliyet gösteren kurumlarından biri Açık Toplum Enstitüsü'dür. Soros, her yıl sadece Türkiye'de milyonlarca dolar harcıyor. Açık Toplum Enstitüsü adlı sivil toplum örgütünün Macaristan’daki faaliyetleri mercek altına alınacağı duyurulmuştu. Soros doğup büyüdüğü Macaristan'ın merkez sağ Fidesz hükümeti, sivil toplum kuruluşlarına karşı yürüttüğü kampanya nedeniyle demokratik ilkeleri ayaklar altına almakla suçlanmıştı.

3. Soros, BREXIT için finansör oldu

Şöhretini 1992’de sterline karşı aldığı pozisyonla kazanan Soros, İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecinde de başroldeydi. Soros, 23 Haziran 2016’da yapılan referandumdan İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde bir karar çıkması halinde bunun GBP'de, Kara Çarşamba'dan yaşanandan daha büyük ve yıkıcı devalüasyona yol açacağını savundu. Soros, dönemin Başbakanı David Cameron’ı ülkedeki 2 bin kişinin imzaladığı “No Brexit” başlıklı mektupla hedef aldı. Eski Başbakan Tony Blair ile kapalı kapılar ardında görüşen Soros, kitlesel eylemler için düğmeye bastı. Londra’da üniversite öğrencisi No Brexit organizasyonu yapılarak halk sokağa döküldü. Ancak bu sonucu etkilemedi, %52 BREXIT çıktı. 

4. Referandum sonrası Türkiye’de de devrede

Gezi Parkı olaylarının büyümesinde etkin rol oynayan Soros'un sandıktan 'Evet' oyu çıkmasından sonra Türkiye'de yine sokak eylemlerini körüklemenin peşine düştüğü öğrenildi. ABD'de Trump'un zaferi sonrası sokak eylemlerine gidenlere para, ulaşım ve yemek desteği sağlayan Soros'un bu kez de referandum sonuçlarını protesto eden Türkiye'deki gruplara destek için vakit kaybetmeden hazırlıklara başladığı ortaya çıktı.

HAZIMSIZLARIN 1 MAYIS PLANI

'Evet' çıkmasını hazmedemeyen marjinal örgütler tıpkı Gezi gibi yeni kaos planına hazırlanıyor!

Türkiye 16 Nisan’da tarihi bir değişim yaşayarak referandumda yüzde 51.4 'Evet'le Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onayladı. Referandum kararı alındığı günden itibaren yurt içinde ve yurtdışında 'Hayır' için çalışan gruplar çıkan sonucu kabullenmeyerek halkın iradesine karşı provokasyon ve kaos planını devreye sokmak için harekete geçti. Referandum sonuçları açıklandığında sosyal medyadan halkı sokağa çağıran terör örgütü üyeleri Gezi benzeri olayların hayalini kurmaya başladı.

Marjinal örgütler yine sahnede

Tencere-tava eylemleri şeklinde masumane protestoların yapıldığı semtlere odaklanan marjinal terör uzantılı sol gruplar buradaki insanları kışkırtmak için sabaha kadar yürüyüş yapıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere kritik kentlerde tıpkı Gezi'yi provoke ettikleri gibi 'Hayır' protestolarını Türkiye'ye yaymaya çalışıyor.

Güvenlik birimleri önlemlerini aldı!

1 Mayıs'ta polise karşı kışkırtıcı eylemler planlayan gruplar halkı sokağa dökmek için kaos planları yapıyor. İstihbarat doğrultusunda polis önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Eylemlere karışan terör örgütü üyeleri kameralarla tespit edilip gözaltına alınıyor. Böylece protesto gösterilerinin provoke edilmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Sembol yerlerde toplanıyorlar

Gezi eylemlerinde toplanılan sembolik parkları ve alanları seçen marjinal gruplar İstanbul Kadıköy'de Yoğurtçu Parkı, Beşiktaş'ta ise Abbasağa ve Kartal heykeli bölgesinde toplanıyor. Buralarda polis yoğun güvenlik önlemi alırken provokatörler tek tek tespit ediliyor. İzmir'de ise gruplar halinde Küçükpark'ta toplanıp eylem yapıyorlar.

Önce uyarı sonra 19 gözaltı

İzmir Bornova’da önceki gece aralarında üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Küçükpark'ta toplanan bir grup, slogan atarak referandum sonuçlarını protesto etmeye başladı. Polis gösterinin izinsiz olduğu belirterek dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıya rağmen protestocu grup slogan atmayı sürdürdü. Çevik kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Müdahale üzerine sokak aralarına kaçan protestoculardan 19'u gözaltına alındı.