Sorgulayan nesiller istiyoruz

Başkan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için, “Cumhuriyete, demokrasiye ve bizi millet yapan değerlere sahip çıkan bireyler yetiştireceğiz” dedi.

BAŞKAN Erdoğan, İstanbul Ataşehir'deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'na katıldı. 21 yılda eğitimde atılan adımları anlatan Başkan Erdoğan, "Her yıl bütçeden aslan payını eğitime ayırdığımız gibi bu yıl da geleneği bozmayarak yaklaşık 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime tahsis ettik. 2003 yılından bu yana 372 bin 995 adet yeni derslik yapımını tamamlayarak eğitim camiamızın hizmetine sunduk" diyerek şöyle devam etti:

20 BİN YENİ ÖĞRETMEN

"Atayacağımız 20 bin yeni öğretmenle eğitim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanunun hazırlıklarını tamamladık. Yakında Meclis'te görüşmeleri başlayacak. Aile konusu bizim için hayati öneme sahiptir. Çocuklar küresel kültürün dayatmalarına maruz kalıyor. Bunların en başında da cinsiyetsizleştirme projeleri vardır. Çizgi filmlerden sinema yapımlarına kadar pek çok alanda evlatlarımız bu projelerle sık sık karşılaşıyor... Değişim ve yenilenme eğitimin ruhunda özünde var. Yeni bilgiler ortaya çıktıkça ihtiyaçlar yenilendikçe eğitimin de buna uyarlanması beklenir. Burada mühim olan yenilenmeyle birlikte köklerden kopmamaktır. Maarif modeli milletimizin tarihini, kültürünü merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlandı. Amaç kendisi ve toplumla barışık, bilge, özgür birey yetiştirmek. Pedagojik değil tamamen ideolojik kaygılarla eğitim hamlemize karşı çıkanları kendilerini sorgulamaya davet ediyorum. Bu meseleyi ideolojik kavgalarına meze yapmaktan bir an önce vazgeçin. Türkiye'nin gözden çıkarabileceği tek bir evladı yoktur."

SORGULAYAN NESİL

"Maarif modeli, milletimizin köklü tarihini, kültürünü merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlandı. Öğrencilerimizin milli, manevi değerler istikametinde okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan şahsiyetler olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızı demokrasiye, cumhuriyete, bizi millet olarak bir arada tutan değerlere sahip çıkan bireyler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz."

YKS İÇİN BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan Erdoğan, "Yarın ve Pazar günü YKS'ye girecek öğrencilerimize, genç kardeşlerime başarılar diliyor; sınavın tüm öğrencilerimiz, ailelerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" paylaşımında bulundu. Erdoğan, "Rabbim zihin açıklığı versin" ifadelerini kullandı. Emine Erdoğan da, YKS'ya girecek öğrencilere başarılar diledi ve "İnandığınız yolda emeklerinizin karşılığını alacağınıza olan inancım tam. Yolunuz açık, geleceğiniz parlak olsun" dedi.

İKİ USTAYA ANMA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, edebiyatçılar Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç'u vefatlarının yıldönümünde andı. Erdoğan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Edebiyatımızın iki müstesna ismi, dava ve gönül insanı iki güzel adam Abdurrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu'nu vefatlarının yıldönümünde rahmetle, hasretle yad ediyorum" dedi.

AYASOFYA'DA İCAZET TÖRENİ

Başkan Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler, törende icazetlerini aldı. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.