''Sonuna kadar annelerin arkasındayız''

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve 764 gündür eylemde olan aileleri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop ziyaret etti, destek mesajı verdi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlayan ve 235 ailenin sürdürdüğü evlat nöbeti 764'üncü güne girdi. Aileleri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğulu'nun eşi Sevim Karaloğlu ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Şentop ve beraberindekileri kapı önünde karşılayan aileler, evlatlarının nasıl kaçırıldığı anlattı. Şentop ve beraberindeki heyete, HDP'li vekillerin çocuklarının fotoğraflarını gösteren baba Celil Bektaş, "Onların çocukları yurt dışında keyifte. Bizim ciğerimizi aldılar, Allah da onların ciğerini yaksın. Bu çadır onları bitirecek. HDP ve CHP kendine gelsin" dedi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Şentop, buradaki ailelerin acılarını derinden hissettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

Aileleri ve çocukların kaçırılış hikayelerini dinleyen Şentop, annelere destek verdi.

ACILARI ACIMIZDIR

"Hepsinin acısını derinden içimizde hissediyoruz. Biz bütün çocukların geri gelmesini istiyoruz. Çocukların, annelerinin ve babalarının evlerine geri dönmesini istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda hepsinin yüzleri güler."