Sonsuzluğa uğurlandılar

Şehitlere veda. 4 şehit memleketlerinde toprağa verildi. Başkan Erdoğan ailelere başsağlığı mesajı gönderdi.

Helikopter kazasında şehit olan 4 asker daha memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

15 AYLIK METEHAN BABASIZ KALDI

Şehit olan Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (49) için Kahramanmaraş Hartlap Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenazede şehit Demir'in 3 çocuğundan en küçüğü olan 15 aylık Metehan'ın, 5 yıl önce şehit olan Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün eşi Leyla Yenigül'ün kucağında uyuduğu görüldü.

ŞEHİDİN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci için Kayseri Pınarbaşı İlçesi'nde tören düzenlendi. Şehidin annesi Aynur Aybirdi ve kız kardeşi Nagehan Demirci ile şehit yakınları cenazeye sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından bekar olan şehidin cenazesi vasiyeti üzerine, mahalle mezarlığında 3 yaşında kaybettiği babası Nazir Demirci'nin yanına defnedildi.

BABALARININ TABUTUNA SARILDILAR

Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül İçin Amasya Doğantepe köyündeki okul bahçesinde tören düzenlendi. Burada şehidin annesi Gülüzar, eşi Fadime, çocukları Caner (17) ve Ceren (13) Gül, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

ANNESİ ŞEHİDİ ASKER SELAMIYLA KARŞILADI

Şehit olan Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Şehidin annesi Elif Yılmaz, oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşını asker selamı ile karşıladı.