2017 son depremler son dakika deprem İzmir Manisa şiddeti kaç oldu

Son deprem İzmir açıklarında büyüklüğü kaç oldu! Sabah saatlerinde 5 şiddetinde depremle sallanan Ege Bölgesi yine bir depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi, saat 11.56’da merkez üssü Manisa olan 4.1 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirdi. Son depremler, son dakika deprem haberleri sayfamızda. Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir.

Son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor.  Son depremlere baktığımız zaman fay hatlarında büyük bir hareketlilik göze çarpıyor. Ege'de korkutan depremler meydana gelmeye devam ediyor. Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem ile sallandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 11.56'da merkez üssü Manisa'nın Şehzadeler ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Bu arada Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 11.56'da merkez üssü Manisa'nın Şehzadeler ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.  Depremin 6,95 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Depremin 6,95 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi

Manisa'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi merkezli 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ayrıca kent merkezli 4 hafif sarsıntı daha oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bugün saat 10.33'de Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadı. Ayrıca kent merkezli saat 10.41'de 1.8, saat 10.52'de 2.1, saat 11.22'de 1.8, saat 11.38'de 1.9 olmak üzere 4 hafif sarsıntı daha oldu.

Son deprem Manisa şiddeti kaç oldu? 

En son depremler Manisa'da son dakika deprem meydana geldi. En son deprem nerede oldu Manisa kaç şiddetinde sallandı sorusunun yanıtı internethaber'de.

En son depremler son deprem nerede oldu sorusuna Kandilli'den son dakika açıklama geldi. Manisa'nın Saruhanlı ilçesi bugün 3.9 büyüklüğünde sallandı. Manisa'da bugün saat 10.26'da merkez üssü Saruhanlı İlçesi olan Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bugün saat 10.26'da, merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan, Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 4.5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'de de hafif şekilde hissedildi. Kısa süreli olan depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.an son değerlendirmeye göre deprem büyüklüğü 4.1 olarak açıklandı. 

Deprem Nedir? Nasıl Oluşur? Türleri Nelerdir?

Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir. Hayatı olumsuz şekilde etkileyen doğal afetlerden biri olan deprem hakkında bilmediklerinizi makalemizde detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Farklı şiddetlerde meydana gelen depremler bazen çok hafif sallantı şeklinde bazen de büyük tsunamilere sebep olacak kadar şiddetli olmaktadır. Eğer yeryüzüne yakın bir yerde çok büyük şiddette bir deprem meydana geldiyse bu tsunami, volkanik hareketler ve toprak kaymaları gibi birçok doğa olayını da tetikleyebilmektedir.

Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir.