Bedelli askerlikle ilgili açıklama geldi.

Milyonlarca Türk gencinin büyük bir heyecanla beklediği askerlik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni bir yapılanmanın yaşanacağını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaşanan darbe girişimi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’da büyük değişimlerin yaşanacağını söyledi. Bakan Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde gidilen yeni yapılanmaya ilişkin verdiği bilgilere göre; Genelkurmay Başkanlığı Cumhurbaşkanına, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacak. Milli Savunma Bakanlığı tümüyle sivilleşecek. Askeri liseler kapatılacak. Ayrı milyonlarca Türk gencini etkileyecek olan askerlik hakkında da yeni bir gelişme var. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askerliğin kısaltılacağını da söyledi .Peki askerlik kaç aya inecek? Askerlik için merak ettiğiniz bütün detaylar…

Askerlik kaç aya inecek?

AK Parti hükumeti döneminde başlanan profesyonel askerlik adım adım ilerliyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, zorunlu askerlik süresinin kademeli olarak kısaltılacağını söyledi. Bakan Fikri Işık, asker azalımı ilk olarak Jandarma Kuvvet Komutanlığı’ndan başlayacağını belirtti. emekliliğe sevk edilmesi beklenen 85, 86, 87 ve 88'nci dönem harp okulu mezunları için çıkarılan yasa iptal edildi. FETÖ'nün hedefindeki bu subaylar görevlerine devam edecek. Bu kapsamdaki albaylardan önemli miktarda isim son şura da generalliğe yükseltildi. Bakan Işık, şu an için zorunlu askerlikte kısaltmanın kesin olduğunu ancak ne zaman ve kaç ay olacağını yönündeki konular için ise çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarının ardından yeni askerlik ile ilgili düzenlemelerin ne zaman yürülüğe gireceği merak konusu oldu. Gündem eğer siyasi partilerden de destek görürse TBMM'den geçerek Cumhurbaşkanının onayına sunulacak. Şuan için Bakan tarafından açıklanan tam ve kesin bir tarih yoktur.