Son dakika haberi: Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro çalışmalarını yerinde inceleyerek basın açıklamasında bulundu. Kanal İstanbul projesine dair de bilgilendirme yapan Bakan Karaismailoğlu, ''İstanbul Boğazı'nı layık olduğu huzura, temizliğe ve sakinliğe kavuşturacağız.'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bir kez daha Kanal İstanbul projesine dair konuştu. "Kanal İstanbul projesi ile hizmetlerimizi taçlandıracağız." diyen Karaismailoğlu, "İstanbul Boğazı'nı layık olduğu huzura, temizliğe ve sakinliğe kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro şantiyesinde konuşan Bakan Karaismailoğlu şu sözleri kaydetti:

"İstanbul ve İstanbullular bizim için kaderlerine terk edemeyeceğimiz kadar kıymetli ve özel. Bugüne dek modern bir dünya kentinin ulaşım altyapısını kurmak üzere çıktığımız bu yolda İstanbul'a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdık. İstanbul Havalimanı da şehrimizi dünyanın transit merkezi haline getirdi. Yakın zamanda yapımına başlayacağımız Kanal İstanbul projesiyle de hizmetlerimizi taçlandıracağız. Bu alternatif ticari su koridoru ile küresel lojistik etkimizi artırırken İstanbul Boğazı'nı çevresel risklerden ve kaza olasılıklarından arındıracağız. Layık olduğu huzura, temizliğe ve sakinliğe kavuşturacağız."