Son dakika haberi... Bahçeli'den ''Boğaziçi'' açıklaması: ''Yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır''

MHP Genel Başkanı Bahçeli son dakika açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi olaylarına değinerek, ''Boğaziçi Üniversitesi'ne yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır.'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasına ilişkin, "Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır." ifadelerini kullandı.

Başörtüsü üzerinden siyaset yapanları eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

Başörtüsü üzerinden kutuplaşma dinamiklerini harekete geçirmeyi planlayan faşist ve faziletsiz simalara elbette müsaade edilmeyecek, her zamanki gibi oyunları isabetle bozulacaktır. Bu kapsamda Ayasofya-i Kebir Camii Şerif’in açılmasını 2020 yılının felaket ve gözyaşı olaylarından birisi olarak lanse etmek kaygı ve utanç verici bir alçalmadır. Bu üslup Türk ve İslam düşmanlarının üslubudur.

Devlet Bahçeli, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un darbe imalarına da tepki gösterdi. Bahçeli, "Sayın İlker Başbuğ’un, 4 Ocak 2021’de Cumhuriyet Gazetesi’nde neşredilen düşünce ve kanaatleri her zaviyeden sakıncalı, her cepheden sorunludur.

Bu şahsın mantık hataları, kafa karışıklığı ileri düzeydedir." dedi.