Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? Sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? Başkan Erdoğan açıkladı!

Sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler her geçen gün artırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkma yasağı ile ilgili alınan yeni kararı açıkladı. Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini 4 ana başlık etrafında geçirdiğini anlatan Erdoğan, bunlardan birincisinin insanlar arasındaki fiziki mesafeyi sağlamak olduğunu söyledi. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Sokağa çıkma yasağı ne zaman? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz 2 hafta sonunda 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta uygulanacak yeni kararı da açıkladı. Peki, Sokağa çıkma yasağı bu hafta kaç gün olacak? İşte cevabı...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi.

Buna göre sokağa çıkma yasağı, 22 Nisan 00.00'dan 26 Nisan Pazar gecesi 00.00'a kadar 31 ilde yapılacak

Hasta ve ölüm vakalarının çok olduğu ülkelerin en büyük sorununun, sağlık sisteminin yoğunluğu kaldıramadığı için çökmesi olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye vaktinde aldığı tedbirler sayesinde bu tehlikenin önüne geçerek, tüm dünyada salgınla mücadelede en rahat sağlık hizmeti veren ülke durumuna gelmiştir. Milletimizin çok büyük bir bölümünün açıklanan tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik. Bu çerçevede şehirler arası ulaşım kısıtlamasının salgının yayılmasını engellemede önemli katkısını gördük. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde uyguladığımız hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da salgının kontrolünde büyük fayda sağladı. Bunun için hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını tarım, sağlık ve gıda hizmetleri ile temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz." 

"Ayrıca 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise günlük hayata etkisini en az düzeyde tutacak şekilde yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz. 22 Nisan akşamı 00.00'dan itibaren, 23 Nisan zaten tatil, 24-25 ve 26 Nisan 00.00'a kadar bu devam edecek. 26 Nisan pazar 24.00 itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması sona erecek. Bununla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır. Sokağa çıkma sınırlandırması günlerinde kesintisiz hizmet veren fırıncı, sucu, gazete bayileri, medya mensubu başta olmak üzere tüm çalışanlara ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak, salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır. Bazı adımları bayram öncesi de atmaya başlayabiliriz. Tüm sektörlerin buna göre hazırlıklarını yapmalarında fayda görüyoruz."