Cerablus tamamen kontrol altında!

Fırat Kalkanı Operasyonu ile Cerablus tamamen DEAŞ’ten temizlendi; Türkiye sabah son dakika haberi olarak askeri harekat ile uyandı. Terör örgütü DAEŞ’in Cerablus’taki hedeflerini tek tek vurduğu operasyon 04:00’te başladı.

TSK, DEAŞ kontrolündeki Cerablus’a Fırat Kalkanı Operasyonu ile askeri harekat başlatıldı. Askeri kaynaklar harekatın 04:00 gibi başladığını açıkladı. Türk tank birliklerinin 10:30 gibi girdiği Cerablus kısa sürede DEAŞ militanları tarafından temizlendi. Fırat Kalkanı adı verilen harekatta saat 10:30’da tank birlikleri Suriye sınırından içeri girmeye başladı. ÖSO güçlerinin saat 13:15 itibariyle Keklice’yi, saat 14:15’de ise Kıvırcık köyünü DEAŞ elinden aldığı öğrenildi.

ÖSO, CERABLUS MERKEZİNİN KONTROL ALTINA ALDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilçe merkezinin kontrolünü de ele geçirdi. Askeri kaynaklardan ve ÖSO komutanlarından alınan bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta, en önemli hedef olan ilçe merkezi Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne girdi. ÖSO güçleri kentte DAEŞ'e ait tuzaklanmış bomba düzeneklerini imha etmeye çalışıyor. Muhalif komutanlar, taraflar arasındaki çatışmaların şimdilik durduğunu ancak DAEŞ'in intihar saldırıları düzenleme riski bulunduğunu bildirdi. Zırhlı birlikler eşliğinde öğle saatlerinde Türkiye sınırının güneyinde 3 kilometre içerdeki Keklice köyünü alan ÖSO güçleri, buraya 5 kilometre mesafedeki Cerablus ilçe merkezine doğru ilerleyerek DAEŞ'i batı ve güney yönünden kuşatmıştı. İlçe merkezinin kuzeyinde Türkiye sınırında TSK'nın yığınak yapmış olması ve doğuda Fırat nehrinin doğal engel oluşturması nedeniyle örgüt kuşatma altına girmişti. Fırat nehrinin doğu yakası halen PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin kontrolünde bulunuyor.