Son dakika... Bahçeli'den sürpriz Şuşa talebi: ''Dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir''

MHP lideri Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şuşa'ya dokuz derslik bir ilkokul yapılması talebini iletti. Bahçeli, ''Bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan'ın İşgalci Ermenistan'ın elinden kurtardığı Şuşa'da ilkokul kurma isteğini belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bahçeli, "Şayet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir." dedi.

Şuşa'nın Türk kültür tarihindeki önemine vurgu yapan Bahçeli, "Geçtiğimiz yıla damgasını vuran, milli gönülleri sevince boğan Karabağ Zaferi Türk milletinin son yıllarda elde ettiği en görkemli, en destansı başarılarından birisidir. Bu kapsamda Karabağ’ın ebedi Azerbaycan yurdu olduğu tescil edilmiş, esaret zincirleri sökülüp atılmıştır.

Karabağ’ın canevi mertebesinde bulunan Şuşa’nın 8 Kasım 2020’de kurtarılması zulmün mukavemetini kırmış, terör devleti Ermenistan’ın kötürüm hayallerini suya düşürmüştür. Stratejik konumunun yanı sıra, Şuşa öyle bir yerdir ki, Türk kültür ve tarihinin simgesidir." sözlerini kaydetti.

ŞUŞA'DA 9 DERSLİK İLKOKUL HEDEFİ

Bahçeli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e ve Başkan Erdoğan'a, Şuşa ile ilgil talebini şu sözlerle iletti:

Azerbaycan sanat ve düşünce hayatının kaynaklarından birisi olan Şuşa’nın gelişmesi ve burada yaşayan Türk çocuklarının geleceği hepimizin manevi sorumluluğudur. Bilhassa bu kadim Türk şehrinin eğitim-öğretim hayatına destek vermek ihmal edilemeyecek boyun borcumuzdur.
Şayet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir. Bu konuda sahip olduğumuz bütün imkânlar seferber edilecek ve gereği hemen yapılacaktır."