Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ilk kez konuştu: Oğlum kaçmadı, iş için dışarı gitti

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, kuryenin ölümüne neden olan oğluyla ilgili “Türkiye'ye dönüp teslim olmasını söyledim” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan oğlunun Türkiye'den kaçmadığını savundu.

Olaya ilişkin ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud, oğluna Türkiye'ye geri dönüp hakkında tutuklama emri çıkaran mahkemeye teslim olmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Mahmud, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul'da kaldığını belirterek, oğlunun kaçmadığını ileri sürdü. "Tutuklama emri yoktu" diyen Cumhurbaşkanı "Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Yani bir işi var ve ülke dışına çıktı" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE GELECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki trafik kazasında kuryenin ölümüne neden olan ve yurtdışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Ankara'da düzenlenen 7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Tunç, konuyla ilgili Somalili mevkidaşı ile görüştüklerini açıkladı.

Bakan Tunç, "Somali tarafında da onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Vefat eden vatandaşımızın hakkını hukukunu korumak geriye kalanlara sahip çıkmak bizim vazifemizdir. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye'ye gelmesi ve bu konuda yargılama sürecine katılması söz konusu olacak. İnşallah yakın bir süre içerisinde yargılama süreci başlamış olacak. Tabii adli tıptan gelecek olan rapor çerçevesi içerisinde, yine takdir elbette ki yargımızındır" dedi.