Soma faciasında FETÖ izi!

Soma faciasını inceleyen uzmanlar FETÖ izine rastladı. Olayın, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini engellemeye yönelik bir sabotaj olduğuna dikkat çekildi.

HABER MERKEZİ

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait madende yaşanan faciada 301 madenci yaşamını yitirdi. Faciaya ilişkin uzmanlarca hazırlanan rapor; olayda FETÖ parmağının bulunduğunu gözler önüne serdi. İşte o rapordan önemli başlıklar; 

Erdoğan hedef alındı 

Medya üzerinden Mart 2014 seçimlerinden güçlenerek çıkmış olan AK Parti ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı. Çünkü Erdoğan, üç ay sonra yapılacak Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanma ihtimali en yüksek isimdi ve bu olayla engellenmek istendi. Kazanın hemen sonra hükümet karşıtı olan bir üniversiteden bilirkişi heyeti atandı. Heyet, olay yerini görmeden rapor hazırladı. Raporda, bantların yanmış olmasına rağmen olayın bant yangını değil de kömür yangını olduğu iddia edildi. Bu rapor da savcı tarafından kabul edildi.  Ölen işçilerin otopsisinde kanlarında yüksek miktarda karboksihemoglobin bulunduğu, diğer toksit maddelere rastlanılmadığı açıklandı. Ölenlerin kanlarının yeniden toksit madde araştırılması talep edildi ancak bu talep reddedildi. Savcılar avukatları engelledi ve taraflı davrandı. 

Elebaşından sabotaj mesajı

17-25 Aralık’taki kumpasın ardından beddua seanslarına başlayan teröristbaşının olaydan dört ay önce ‘Ocaklarınıza ateş düşsün, ocaklarınız yansın’ sözleriyle sabotaj girişimini planladığının göstergesi. Dönemim savcı ve hakimleri 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den tutuklandı.