SOLOTÜRK'e kadın rakip

Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu olan Semin Öztürk Şener öncülüğünde kadınlardan oluşacak hava gösteri ekibi kuruluyor. Şener, “En yakın zamanda Türk bayrağını göklerde dalgalandıracağız” diye konuştu.

AA

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ndeki Sivrihisar Havacılık Merkezi Necati Artan Tesisleri'nin kurucularından milli akrobasi pilotu babası Ali İsmet öztürk'ün izinden giderek 12 yaşında uçmaya başlayan Şener, yurt için ve yurt dışında onlarca gösteri uçuşu sundu. Türkiye'nin tek sivil profesyonel kadın akrobasi pilotu Şener, kurucu üyesi olduğu Havacı Kadınlar Derneği bünyesinde pilot kadınlardan oluşan bir gösteri ekibi oluşturulmasına öncülük edecek.

İSTİKBAL GÖKLERDE

Faaliyete bu ay geçen Havacı Kadınlar Derneği'nin kurucu üyesi olan Şener, "Derneğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey kahraman Türk kadını. Sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözünden yola çıkılarak kurulmuş bir dernek. Ana maksadı Türk kadının havacılık kültürünü artırmak, havacılığa ilgi duyan, uçmak isteyen kadınları gökyüzüyle buluşturmaktır" dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Havacı Kadınlar Derneği'nde iki faal uçak olduğunu belirten Semin Öztürk Şener, 'Derneğimiz bünyesinde sadece kadınların bulunduğu bir gösteri ekibi oluşturmayı planlıyoruz. Gösteri ekibini oluşturmak için çalışmalara başladık. Ekibimiz dernek bünyesinde bulunan kadın pilotlardan oluşacak. Mümkün olan en yakın zamanda Türk bayrağını göklerde dalgalandıracağız" diye konuştu.