Sokaklar güvenli olacak

Başkan Erdoğan, “Bir başıboş köpek sorunu var. Milletimiz bizden çözüm istiyor, gereğini yapacağız” dedi.

Erdoğan, "Komisyon çalışmaları sırasında, köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin, 10 yaşındaki oğlu parçalanmış babanın üzerine yürüyen bir karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir" dedi.

Başkan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu:

BAŞIBOŞ KÖPEKLER: Birileri görmezden gelse de, Türkiye'de başıboş köpek sorunu var. Bir sokak köpeği popülasyonuyla karşı karşıyayız. Maalesef bu sayı, her yıl katlanarak artıyor. Üstelik başıboş köpekler en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı parçalamak suretiyle bizden kopartıyorlar. Artan kuduz vakalarını, yabancı ülkelerin Türkiye'ye gelen vatandaşlarına yaptığı uyarıları saymıyorum bile. Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor, halkımız, sokakların güvenli hale gelmesini istiyor.

MİLLET ÇÖZÜM İSTİYOR: Çocuklarımız, gönül rahatlığıyla okula gitmek, parkta oynamak istiyor. Vatandaşımız, şiddetin, sağlımıza yönelik tehdidin, istismarın sona ermesini arzuluyor. Bu isteklere, sessiz kalmamız düşünülemez.

NUTUK ÇEKMEYİN: Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Hele hele, bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine, canlı bombaların şehirlerimizde sivilleri aramızdan almasına, Gazze'de, sayısı 16 bini bulan masum çocuğun, sayısı 40 bini geçen masum insanın katledilmesine ses çıkarmayanlar, bize merhametten bahsetmesin. Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiye düzenler, bize vicdan nutku çekemez. Timsahın gözyaşları merhametten değildir.

KAREKTER FUKARALARI: Komisyon çalışmaları sırasında, köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin, 10 yaşındaki oğlu parçalanmış babanın üzerine yürüyen bir karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir. Yüreğinde zerre merhamet olan biri, o densizliği yapmaz. Ciğerparesini kaybetmiş yüreği yaralı bir anneyle empati kuramayan, başka canlılarla nasıl kursun? İnsana sevgi göstermeyen, başka canlılara nasıl sevgi beslesin? İnsan sevmiyorki, köpeği sevsin.

SAHİPLENME KAMPANYASI: Milletvekiline Meclis çatısı altında 'katil' diye bağıran da onu getirip o cesareti veren de millete karşı saygısızlık yapmıştır. Bu densizliğe boyun eğmeyiz. Başıboş köpek sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz.

BİZ MİLLETİMİZE BAKARIZ: Seçkinler rahatsız oluyorlarmış, cazgırlar ortalığı velveleye veriyorlarmış. Bunlara aldırmayız. Biz sadece milletimize bakarız.

BELEDİYELERİN BORÇLARI: Vals ve dans gösterisi düzenlemeyi belediyecilik zannediyorlar. Beceriksizlik, iş bilmezlik, ideolojik bağnazlık bunların paçalarından akıyor. Buradan Sayın CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek isterim: gücünüz yetiyorsa, belediye başkanlarınıza söyleyin, "bedava" yapacağız diyerek milletten oy istedikleri, ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler. "Emeklilere faydanız dokunsun" istiyorsanız, talimat verin, belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. 4 ay önce suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardı; şimdi yüzde 400-500 zam yapıyor, belediyeleri akraba çiftliğine çeviriyorlar.

ENFLASYON: Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktık. Aşırı kâr hırsının şişirdiği fiyat balonu yavaş yavaş sönüyor. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneye indirdiysek, inşallah aynısını yine başaracağız.

EMEKLİ MAAŞLARI: Ekonomi politikalarımız daha fazla sonuç verdikçe ilave kaynağı, emekli ve halkımızın emrine sunacağız.

ÖZBEK LİDERE DOĞUM GÜNÜ TEBRİĞİ

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin daha ileri seviyeye taşınacağına inandığını belirtti. Erdoğan, Mirziyoyev'in doğum gününü de tebrik etti.

BAŞKAN'DAN LOZAN MESAJI

Başkan Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, "Türkiye, bölgesinin istikrar abidesi olarak 101 yıldır sürdürdüğü kalkınma yolculuğunu devam ettirmektedir. İçinde bulunduğumuz asra milletimizin mührünü vurma irademizin önüne inşallah kimse geçemeyecektir" dedi.

MELİN'İM SONSUZA KADAR SOLMAYACAK

Köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden Melin Mahra'nın annesi Derya Pınar, AKŞAM'a konuştu: "Cumhurbaşkanımızın konuşmasını gözlerim dolarak izledim."

Meclis Komisyonu'nda başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili yasa görüşülürken CHP, DEM ve İP'li vekiller, Antalya'da köpeklerden kaçarken kamyon altında hayatını kaybeden Melin Mahra'nın (8) annesi Derya Pınar'ın üzerine yürümüştü. Grup toplantısında o anlara tepki gösteren Başkan Erdoğan'ın konuşmasını gözleri dolarak izlediğini söyleyen Derya Pınar duygularını AKŞAM'a anlattı: "Cumhurbaşkanımızın her şeyi yakından takip ettiğini gördüm. Bu olaylardan sonra milyonlarca insan nasıl bir liderin ardından gidiyor anladım. Ülkenin lideri, bir sorun olduğunu, olayın sosyolojik boyuta vardığını insanların köpek üzerinden artık anormali yarattıklarını görüyor, seslendiriyor. Meslekleri fark etmiyor, vekil, doktor, mühendis... Köpekle empati yapıp insanla yapamamalarını başka bir toplum mühendisliğinin sonucu olarak görüyorum. Bu işin çözüleceğine inanıyorum. Melin 'Suda açan çiçek' demek. Kızım artık sonsuza kadar solmayacak."

NORMALLEŞME ADINA DEĞERLİ

DIŞ POLİTİKA: Özellikle muhalefetin, Türkiye'yi yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz. Hatırlanacağı üzere "Sâbık Genel Başkan" döneminde kimi CHP milletvekilleri, Avrupa'da ülke ülke dolaşıp, PKK'nın Suriye'deki uzantılarının gönüllü avukatlığını yapıyorlardı. Geçen hafta 8'inci yıldönümünü geride bıraktığımız 15 Temmuz ihanetinin faillerini aklama görevini de yine CHP yönetimi üstlenmişti. Milletin, bir gecede 252 evladını şehit vererek yazdığı milli irade destanına, "kontrollü darbe" yaftası vuranlar da, bu kifayetsizlerden başkası değildi. Türkiye'ye ve Türk siyasetine yakışmayan bu tavrın değişim işaretleri göstermesini, açık söyleyeyim, "muhalefetin normalleşmesi" adına kaydadeğer buluyoruz.

TÜRK AZINLIĞA KOL KANAT GERİYORUZ

BATI TRAKYA: Yunan makamlarıyla görüşmelerimizde Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. Özellikle din ve ibadet hürriyetiyle eğitim haklarına dair meseleler sürekli takibimizdedir. Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip ediyor, ihtiyaç halinde gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da Batı Trakya Türk azınlığa kol kanat germeye devam edeceğiz.

FEDERALİZM TEKLİFİNE KARNIMIZ TOK

KKTC: Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü'nün de karnı tok. Anavatan ve garantör ülke olarak duruşumuzu Barış Harekatı'nın 50'inci yıldönümünde çok net biçimde tekrar ortaya koyduk. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı ülkemizden geniş bir heyetin de katılımıyla Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle beraber büyük bir coşkuyla kutladık. Kıbrıs davasına ve KKTC'nin bağımsızlığına verdiğimiz önemi böylece bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiş olduk. Hedefimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınırlığını artırmaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde attığımız adımların devamını getirmekte kararlıyız. Aynı şekilde Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durması için de desteklerimizi, yatırımlarımızı sürdürüyoruz.