Sokaklar canlandı Afrin’de çocuk sesleri!

Afrin temizlenmesiyle sokaklara özgürlük geldi. Esnaf dükkanlarını açtı, halk evinden çıkmaya başladı. Teröristlerin zarar verdiği okullar, Türkiye’nin desteğiyle onarıldı, öğrenciler 2 yıl sonra arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştu. 

Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Afrin merkezinde fırın, berber ve lokantanın da aralarında bulunduğu işyerleri açıldı, halk sokağa çıkmaya başladı. Teröristlerin” zarar verdiği okullar, Türkiye’nin desteğiyle onarılarak eğitim-öğretime hazır hale getiriliyor. Keçiören Belediyesi, terör örgütünün zarar verdiği Afrin’e 5 kilometre mesafedeki El Caviz Köyü’ndeki okulu onardı.

YAŞASIN OKULUMUZ! 

Boyaları yenilenen 160 öğrenci kapasiteli okula, masa, sıra, tahta gibi malzemeler getiren ekipler, öğrencilerin kırtasiye ve kıyafet ihtiyacını da giderdi. YPG/PKK’nın baskıları nedeniyle okula gitmeyen çocuklar, yaklaşık iki yıl aranın ardından okuluna kavuştu. Uzun süre sonra zilin çaldığı okulda, sıralarda rengarenk kırtasiye malzemeleriyle karşılaşan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.

ÖZGÜRCE TOP KOŞTURDULAR!

Seyyar satıcıların da yer almaya başladığı sokaklarda top oynayan çocuklar, gezen vatandaşlar dikkati çekti. İlçe merkezinde terör örgütünün izleri de görülüyor. Duvarlarda terör örgütü lehine resimler ve yazılar yer alıyor. Mehmetçiğin geceleri devriye gezmeye devam ettiği ilçede yardım kuruluşlarının sıcak yemek dağıtımı da sürüyor. 

OKULLARI TÜRK BAYRAKLARIYLA AÇTILAR

Ellerindeki Türk bayraklarıyla, yenilenen okullarında sıraya giren öğrenciler, teneffüslerde ise bahçedeki oyun alanlarında doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı. Ekipler, ders zilinin ilk gününde okulu balon ve Türk bayraklarıyla da süsledi.