Türk mutfağının lezzetleri araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Areda Survey tarafından bin 100 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada katılımcılara 'Sokak lezzeti denince akla ilk gelen yemek' soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 18,5'i kokoreç derken, Türk mutfağının dünyaca tanınan lezzeti döner ise 18.2 ile ikinci sırada yer aldı. Katılımcıların yüzde 14,5'i ise 'simit' cevabını verdi.
MİDYEYİ DE FARK ATTI
Katılımcılara, el arabalarında ya da büfelerde sıkça karşımıza çıkan, mesafeli yaklaşanların bile tadına baktıktan sonra vazgeçemediği 'kokoreç mi, midye mi?' sorusu yöneltildi. Bu soruya yüzde 78,7'si 'kokoreç' derken midyeyi tercih edenlerin oranı yüzde 21,3'te kaldı.
DÖNERDE TERCİH ET
Türk halkının uzun yıllardır severek tükettiği sokak lezzetlerinden olan dönerde de tercih kırmızı etten yana oldu. "Tavuk döner mi et döner mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 82,3'ü et döner, yüzde 17,7'si ise tavuk döner cevabını verdi.
PİLAV, TAVUKSUZ OLMAZ
El arabalarında sıkça gördüğümüz bir başka sokak lezzeti olan pilavla ilgili de katılımcılara 'nohutlu mu tavuklu mu?' diye soruldu. Yüzde 53.2'si pilavı tavuklu tercih ettiğini söylerken 46.8'i ise 'nohutlu' dedi.