Sokak hayvanlarına hastane gibi merkez

İstanbul Şile'de ormanlık alanlara bırakılan hayvanlara belediye sahip çıktı ve ilçede ‘hayvan operasyon merkezi' hizmete girdi.

HABER MERKEZİ

İstanbul Şile'de ormanlık alanlara bırakılan hayvanlara belediye sahip çıktı; kedi-köpeklere bakım ve tedavi hizmeti veren veterinerlik hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. İlçede 4 milyon TL'lik öz kaynakla yapılan 'hayvan operasyon merkezi' hizmete girdi. Son teknoloji tıbbi malzemelerin kullanıldığı merkezde; 5 müdahale odası, röntgen odası, laboratuvar, kısırlaştırma üniteleri, enfeksiyon tedavisi bölümü ve ameliyathanenin yanı sıra tedavi sürecindeki hayvanların kalabileceği 6 adet barınak alanı bulunuyor. 7 gün 24 saat hizmet veren merkezde 4 veteriner, 2 sağlık teknikeri ve 14 personel görev alıyor.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLARLA DONATILDI

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, "Hastanelerde kullanılan ve bir üst modeli olmayan dijital röntgen cihazı merkezimizin bünyesinde hizmet verecek. Son teknoloji cihazlarla donatılmış osteosentez ve diğer operasyonlar için modern bir operasyon odası da kuruldu" dedi.

Merkezde hayvanlara kan, idrar, parazit analizleri yapılıp hastalıklar hızlıca teşhis ediliyor.

Kedilere ev ortamı sağlayan kedi odası ile örnek bir projeye imza atıldı.