Sokağa çıkma yasağı her hafta sonu olacak mı?

Koronavirüs pandemisi sonrası tüm dünyada etkisini gösteren salgında Türkiye önlemlerini arttırıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkemizde konu ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Sokağa çıkma yasağı hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler konuyu yakından takip ediyor. Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgının sonrası gerekli önlemler alınıyor. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HER HAFTA SONU OLACAK MI?

Başkan Erdoğan dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan sokağa çıkma yasağı hakkında şu ifadeyi kullandı;

"İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o denli etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında, insanların bir arada bulunduğu yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur."

"Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz." dedi.

Ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyurdu. "1 Mayıs gece 00.00’dan başlayıp 3 Mayıs gece 00.00’a kadar olan sınırlandırmaya vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Cuma günü marketlerimiz yine 14.00’e kadar açık olacak." şeklinde konuştu.