Sokağa çıkma yasağı geldi mi?

Geçtiğimiz günlerde koronavirüsü salgını sebebi ile Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağına dair Sokağa çıkma yasağı geldi mi? sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ülkemizde koronavirüse karşı birçok tedbir ve önlemler alınmaya devam ediliyor. Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığını korumak için 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmaları yasaklanmıştı. Sokağa çıkma yasağına dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. İşte tüm merak edilenler.. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma yasağı tartışmalarına ilişkin " Sokağa çıkma yasağı koyabiliriz. Güvenliğe, sağlığa, gıda tedariği yapanlara koymayacağız. Bunların dışında sosyal izolasyonu sağlamış durumdayız." dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NEDİR?

Sokağa çıkma yasağı belli düzenlemeler uygulamak sırasında bir süre belirterek verilen bir emirdir. Sokağa çıkma yasağı, her şeyden evvel halk ayaklanmasını, isyanı ve şiddeti önlemesi ve kontrol etmesi için tasarlanmış kısıtlamaları genellikle arzu edilen ve gerekli görülen ya da en kötüsü katlanılmak zorunda olunan bir durumdur.

Mevcut hukukta sokağa çıkma yasağı ‘yetkisi’ iki durumda verilmiştir: Resmi olağanüstü hal ilanından sonra olağanüstü hal idaresine ve sıkıyönetim ilanından sonra sıkıyönetim komutanına. İki durum da Anayasa’da tanımlanmış hukuku askıya alma müesseseleri içinde verilir.