Siyasilerden Kut'ül Amare şehitleri mesajı

Siyasiler, Kut'ül Amare Zaferi şehitleri için anma mesajları yayımladı.

AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kut'ül Amare Zaferi'nin 105. yıl dönümünü kutladı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şanlı ordumuzun destanlarından olan Kut'ül Amare Zaferi'nin 105. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN KUT'ÜL AMARE MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kut'ül Amare Zaferi'nin 105'inci yıl dönümünde şehitleri andı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Tarihi kahramanlıklarla dolu ecdadımızın, bizlere miras bıraktığı kahramanlık destanlarından biri olan Kut'ül-Amare Zaferi'nin 105. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim bizleri, ecdadımıza ve şehitlerimize mahcup etmesin."

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ: "KUT'ÜL AMARE ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN"

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş Kut'ül Amare şehitlerini andığı paylaşımda, "Emperyalizme karşı 105 sene evvel kazandığımız şanlı Kut'ül Amare Zaferimiz Kutlu olsun. Bu destansı zaferin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekânları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK: "İNANÇ VE ADANMIŞLIKLA KAZANILAN KUTLU BİR ZAFER"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İnanç ve adanmışlıkla kazanılan kutlu bir zafer: Kut'ül Amare. 105. yılda şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL: "RAHMET VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal paylaşımında, "Halil Paşa'nın, İngiliz birliklerini 29 Nisan 1916'da teslim almasının ardından "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır." sözleriyle tanımladığı Kut'ül Amare Zaferi'nin 105. yıl dönümünde bu eşsiz zaferin kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: "DESTANLARLA DOLU TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ ZAFERLERİNDEN BİRİSİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Destanlarla dolu tarihimizin en önemli zaferlerinden birisi olan Kut'ül Amare Zaferi'nin 105. yılında kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.