Siverek OSB'de yatırımcılar sıraya girdi

Şanlıurfa'da Siverek OSB'nin yapımı tamamlandı.

Şanlıurfa'nın en büyük organize sanayi bölgelerinden Siverek OSB'nin yapımı tamamlandı. Bölgenin ekonomisinde lokomotif görev alacak olan OSB için yatırımcılar adeta sıraya girdi. Birçok büyük şirket Siverek'te yatırım yapmak için kolları sıvadı. Projenin mimarı Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, söz konusu projenin ilde yapılan en büyük OSB'lerden biri olduğunu belirterek, yatırım talebinden memnun olduklarının altını çizdi.

42 FABRİKANIN YERİ HAZIR

OSB'de yer alan 80 bölümün 42 tanesinin şimdiden fabrikalar için ayrıldığını söyleyen Çakmak "Siverek Belediyesi de OSB'ye 25 milyon liralık yatırım yapacak. Burada kurulacak 2 fabrikada çalışacak personel sayısının yüzde 40 kadın çalışandan oluşacak" dedi. Ayşe Çakmak, Siverek Belediyesi'nde idari personel sayısındaki kadın sayısını da yüzde 70 artırdı. Kadın olmanın zor olduğu bir coğrafyada yaşadıklarını dile getiren Çakmak, "Hem aile hem ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını düşündüğümüz için kadınlarımızı kadın kooperatifi bünyesinde toplamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra sera projesiyle birlikte 60 ailemizin mevsimlik göçünü engellemiş olacağız" ifadelerini kullandı.

KADIN İSTİHDAMINI ARTIRIYOR

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni hayata geçiren Ayşe Çakmak, özel bir dondurma firmasıyla yapılan anlaşmayla 'en güzel destek kadınlara meslek' projesi kapsamında dezavantajlı durumdaki 5 kadını 'Hobbit Evleri'nde istihdam etti.