AFAD açıkladı: Sivas'ta peş peşe depremler!

Sivas'ta 4,7 büyüklüğünde depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kentte herhangi bir olumsuzluk bildirilmezken, eğitime bugün ara verildiği duyuruldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'da Sivas merkezde 4.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 10.57 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı meydana gelmezken, gelişmelerin takip edildiği duyuruldu.

BİR KEZ DAHA SALLANDI

Sivas'ta 4,7 büyüklüğünde depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Saat 11.39'da Sivas merkezde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Depremin 22.98 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

BAKAN YERLİKAYA: İLK BELİRLEMELERE GÖRE HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğun olmadığını duyurdu.

Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Sivas'ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı.

İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZ SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken depremler sonrasında herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediğini iletti.

Ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ileten Kurum, "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." dedi.

BAKAN URALOĞLU: ULAŞIM VE HABERLEŞMEYE DAİR HERHANGİ BİR SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİRUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun" diyerek devam eden saha tarama çalışmalarında şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmediğini iletti.

Uraloğlu, depremlerden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

PROF. DR. HALİL KUMSAR: BU AKTİVİTELER NORMAL, SIKINTILI BİR DURUM YOK

Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar 10 dakika arayla yaşanan depremler ile ilgili değerlendirmelerini 24 TV'ye yaptı. Kumsar, bölgede yaşanan sismik aktivitelerin normal olduğunu ve sıkıntılı bir durum oluşturmayacağını düşündüğünü bildirdi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas'ta eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17 Ekim 2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullandı.