Siteyi köpekler bastı! Yaşlı kadına saldırdılar

İstanbul Maltepe'de bir sitede başıboş gezen 4 sokak köpeği, site sakini kadına saldırdı. Site sakini kadının can havliyle kurtulduğu köpekler siteden uzaklaştı.

Sokaklar ve çocuk parkları başta olmak üzere birçok ortak kullanım alanında gezen sokak köpekleri, çevreye tehlike saçıyor. İstanbul Maltepe'de bulunan 600 dairelik bir site içerisinde geçtiğimiz günlerde, grup halinde gezen sokak köpekleri kaldırımda yürüyen bir site sakini kadına saldırdı.

BİR ANDA ETRAFINI SARDILAR

O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Bir anda etrafını saran köpekler, kadının elbisesini ısırdı. Kadının kısa sürede savuşturduğu köpekler, hızla kaçarak uzaklaştı. Vatandaşlar ise özellikle akşam saatlerinde sokağa çıkamadıklarını ve başıboş köpeklerin gruplar halinde gezerek saldırdıklarını belirterek konuya ilişkin çözüm getirilmesini istedi. Kısa süre öncesinde de benzer olayların yaşandığı öğrenildi.

SÜRÜ HALİNDE GEZİYORLAR

Site sakinlerinden Ahmet Temel, "Ben birkaç kez şahit oldum. Garip bir şekilde köpekler 7-8'erlik gruplar oluşturmuşlar. Özellikle gece saatlerinde tek bulduklarında saldırıyorlar. Biz hayvanları seviyoruz ama bazıları zarar verebiliyor" dedi. Bir başka site sakini Mehmet Tafran ise, "Burada bir köpek sorunu var. En kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyor. Akşam saatlerinde grup olarak geziyorlar. Bu durumdan gerçekten rahatsızız" diye konuştu.