Sitede köpek terörü

Esenyurt'taki bir sitede bisiklet süren 6 yaşındaki İkra Su Eviz' e köpek saldırdı; çocuğun yüzü parçalandı. 2 gün sonra bulunan köpek gözetim altında tutulurken, aile site yönetimini suçladı.

Akşam

İstanbul Esenyurt'ta Kardeşkent Sitesi'nde bisiklet süren 6 yaşındaki İkra Su Eviz'e köpek saldırdı. İddiaya göre site yönetiminin de göz yumduğu köpek, küçük kızın suratını parçaladı. Komşusu tarafından kurtarılan küçük kız hastaneye kaldırıldı. Yüzüne dikiş atıldı, kuduz aşısı yapıldı. Baba Veysel Eviz'in köpeği iki gün sonra Tekirdağ yakınlarında bularak barınağa teslim etti. Baba Eviz, "Köpeği sormak için site yönetimini aradım; 'Elinden geleni ardına koyma' dediler. Köpeği saklamışlar. İki gün sonra bulduk. 11 gün gözetim altında tutulacak" dedi.

KUDUZ İDDİASINA CEVAP

Öte yandan İstanbul Valiliği sosyal medyada köpeğin kuduz olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Valilik, küçük kıza yapılan kuduz aşısının tüm hayvan saldırılarında standart olarak uygulandığını hatırlattı.

'YÖNETİMDEKİLER KAMERA KAYITLARINI SİLDİ'

Tüm sorumluluğun önlem almayan site yönetiminde olduğunu söyleyen baba Eviz, saldırı anına ait güvenlik kamerası kayıtlarının da silinerek delillerin yok edildiğini öne sürdü. Eviz, "Site güvenlikli ama kedi, köpek ya da isteyen kişiler elini kolunu sallayarak içeri girebiliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" ifadesini kullandı.

TRAVMANIN İZİNİ YÜZÜNDE TAŞIYACAK

Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İkra Su, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yüzündeki izleri ömür boyu taşıyacak olan kızının sürekli korkarak ağladığını söyleyen baba Eviz, "Kızımın psikolojisi bozuldu, uyuyamıyor. Maddi durumum iyi değil. İlaç ve krem paraları pahalı, yardım istiyoruz" dedi.

AİLEYE DESTEK SAĞLANACAK

İkra Su ile telefonla görüşen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çok üzüldüm, yanınızda olduğumuzu bilmenizi istedim" dedi. Pedagog desteğinin başlatıldığını söyleyen Göktaş, masraflar için aileye aylık 3 bin 600 TL destek sağlanacağını kaydetti.